Eilen alajaoston treeneissä tehtiin Frodolle varsinainen "umpparitreeni".

Frodolla kiintorulla kaulassa. Ensimmäinen ukko vasemmalla etukulmassa, hämäyksenä tyhjä laatikkoumppari ennen ukkoa. Ukolla suorapalkka makkaroilla. Frodo lähti reippaasti ja kaarsi ennen umpparia ja ukkoa oikealle, mutta korjasi itse takaisin ja sai hajun ukosta. Ukkoa etsiessään löysi myös umpparipiilon (oli ihan säpsähtänyt ja ihmetellyt sitä hiukan) ja jatkanut reippaasti etsimistä ja löysi ukon. Ei tietoakaan valeesta (hyvä). Loikki innoissaan takaisin keskilinjalle.

Oikealla etukulmassa "yksiö"umpparissa ukko, ilmaisu kiintorullalla ja lihapullapalkka. Umppari oli hiukan rakosellaan, jotta ukko voi varmistaa Frodon varmasti käyvän piilolla. Lähetin Frodon ainakin kolme kertaa, mutta joka kerralla kaarsi juuri ennen viittäkymppiä ja umpparia vasemmalle (siinä meni varmasti jokin vahva hajuvana tms.). Neljännellä kaarsi myös, mutta hetken päästä upposi viiteenkymmppiin sai hajun ja löysi ukon. Ukko kertoi, että Frodo tuli hyvin lähelle tarkastamaan ja kurkki raosta ukkoa hetken, ennen kun rupesi kiireesti ottamaan rullaa suuhun (tämä on hyvä, että malttaa piilolla hetken ennen ilmasua, tsekkaa tietty, onko suorapalkka vai ei, tällainen tarkempi tsekkaus vähentää niitä valeita). Rulla tuli hyvin minulle asti ja näyttö meni hienosti :)

Oli kuuma ja Frodo oli jo aika loppu ennen kolmatta ukkoa. Kolmas ukko oli taas vasemmalla loppupäässä rataa. Ennen ukkoa hämäyksenä "teltta"umppari. Suorapalkka lihapullilla sekä kunnon taisteluleikki päälle.  Ensimmäinsellä lähetyksellä Frodo jäi haistelemaan. Kutsuin takaisin ja viritin hiukan, sitten lähtikin vauhdilla. Paineli ihan suoraan ukolle (sai vahvan hajun) telttaumpparille ei edes korvaansa lotkauttanut. Hyvä juttu ei valeita laisinkaan. Frodo innostui taas taistelemaan ihan kunnolla (oli hyvä maalimies taistelemassa). Frodo malttoi lopettaa taistelut ukon kanssa vasta keskilinjalla.

Seuraavissa alajaoston treeneissä (kun ollaan umppari radalla) tehdään niin, että Frodo näkee kun ukko menee umppariiin. Sitten Frodo viedään pois ja ukko siirtyy pois umpparista johonkin sellaiseen paikkaan mistä näkee Frodon touhut. Katsotaan malttaako Frodo tsekata umpparin huolella ja löytää ukon sieltä vierestä, vai huitaseeko vaan umpparille ja tekee valeen.