Perjantaina töiden jälkeen Hessun kanssa tokoilemaan. Oltiin ensin puoli tuntia kahdestaan ja tein Hessun kanssa paikkamakuuta niin, että kun otin välimatkaa käännyin aina välillä Hessuun päin ja sanoin "hyvä" ja "paikka". Lopuksi aina vapautin Hessun istumalla sen viereen ja rauhassa syöttämällä namia. Pysyi siis yksin ihan ok. Sitten tehtiin seuraamista, luoksetuloa, jäävät. Vapaana seuraamisessa tuppaa pomppimaan juoksuosuudessa (ei hihnaseuraamisessa). Lopussa sain kyllä oikein hyvän juoksuseuraamisen ilman hihnaa ja siitä palkka (taisi väsyä pomppimiseen). Lopuksi vielä noutoa. Noutokapulan kanssa Hessu sai tullessaan hepulit, mutta tein sitten niin, että jätin kapulan meidän väliin ja siitä nouto. Tämä rauhoitti ja seuraava nouto kokonaisuudessaan oli ok.

Kun treenikaveri tuli aloitettiin luoksepäästävyydellä. Kun mentiin paikallemme oli Hebe kiihtynyt ja haisteli kovasti toista koiraa kohden. Tiukalla käskytyksellä sain sen lopulta sivulle ja sitten olikin ihan ok. Luoksepäästävyys ok, vaikka "tuomarilla" oli sateenvarjo mukana, jota heiluteltiin samalla :)

Paikkamakuu tähän perään. Tein jälleen niin, että aina parin askeleen välein käännyin ja sanoin "hyvä" ja "paikka". Ensimmäinen paikkamakuu taisi mennä ok, mutta seuraavalla kerralla kun lisäsin häiriötä (hypin, pompin, juoksin ympyrää jne. niin kun juoksin poispäin  Hessu nousi). Kävin viemässä takaisin paikoilleen ja menin palkkaamaan maahan kun pysyi. Erilaisia variaatioita tehtiin paikkamakuussa useaan otteeseen ja Hessu kyllä nousi todella useasti...grrrr. Ja tämä nouseminenhan vahvistaa sitä ennestään....saankohan sitä koskaan pysymään paikkamakuussa.

Laitoin Hessun nami-etupalkalla makaamaan paikkamakuulle siksi aikaa, kun toinen koirakko teki liikkeitä. Tämän ajan pysyi hyvin. Hessun kanssa tehtiin myös seuraamisia ja jääviä, mutta selvästi oli levottomampi, kun alussa kahdestaan tehdessämme. Luoksetulot tehtiin niin, että koirat vierekkäin ja vuorotellen kutsuttiin. Hessuhan lähti, kun toista kutsuttiin, muttta vain metrin ja palasi käskystä takaisin. Luoksetulo oli meidän vuorolla ihan ok.

Väliin taas pari luoksepäästävyyttä, ensi "miestuomari" ja sitten "naistuomari" ihan ok, "naistuomari" käsitteli sivulta ja Hessu oli hiukan levoton, mutta peffa pysyi maassa.

Loppuun taas erilaisia paikkamakuutreenejä. Toinen pysyi hienosti, mutta Hessu nousi kokoajan istumaan. Lopulta laitoin sille narupallon etupalkaksi ja sen kanssa pysyi hyvin. Vapautin lopuksi suoraan lelulle.

Väsytin lopuksi Hessun heittelemällä sille palloa. Treenien välissä palkkasin liikkeestä maahan menoa pallolla ja ilmeisesti se taas kiihdytti Hessua niin kovasti, että maassa makaamiset menivät lopussa niin surkeasti. Täytynee nyt vaan uskoa ja palkata pelkästään sillä namilla.

Eilen lauantaina tehtiin Hessun kanssa "kaupunkilenkki" ja käveltiin noin puolentoistatunnin lenkki. Hessu käyttäytyi hienosti, eikä haukkunut tms. kenellekään vastaantulevalle koiralle. Tämän jälkeen juotin Hessun ja sitten nurmikolle paikkamakuuseen.

Hessu meni hyvin maahan ja jälleen, kun otin etäisyyttä käännyin aina välillä sanomaan "hyvä" ja "paikka". Hessu pysyi hineosti reilu 3 minuuttia ja sitten päätti taas nousta istumaan. Kävin laittamassa takaisin maahan, mutta ei olisi millään mennyt.

Lopulta Hessu meni maahan ja jälleen samalla tavalla etäisyyttä. Nyt otettiin lyhyempi aika ja palasin Hessun vierelle, istuin maahan ja syötin rauhassa namia, kun Hessu makasi maassa.

Ihan lopuksi vielä parin metrin päästä paikkamakuu asfaltilla auton vieressä. Hyvin makoili ja vapautus taas namia syötellen, kun Hessu makasi maassa.

Kotona ruokakupin kanssa paikkamakuussa Hessu kestää hyvin jopa minun piilossa olemisen, mutta muualla se huomioi niin kovasti kaiken ympäristössä (jopa lentävät linnut), että sen on hankala pysyä siellä maassa.

Milon kanssa tehtiin eilen taas ihan normilenkit, hienoa, että se on taas niin hyvässä kunnossa :) Frodosta taas on parhainta, kun saa juosta ja riehuoa oman kongon kanssa pitkin pihaa....