Frodo oli alkuviikosta minun kanssa pentukurssilla töissä. Frodo toimi "häiriökoirana" ohitus ym. tilanteissa. Ohessa yksi kuvakin Frodosta koulutustilassa.
Hessun kanssa ollaan pyritty päivittäin treenaamaan pihalla luoksetulon stoppia sekä kaukoja. Eilen oli hallitokot ja meillä kaverina toinen koirakko (koiria oli kolme, joita ohjaaja vaihteli).

Paikkamakuuta tehtiin niin, että koirat jäi halliin ja me menimme ulos asti. Kertaalleen kävin välipalkkaamassa. Hienosti Hessu pysyi, joskin pää välillä pyöri, mutta laski myös välillä pään maahan ja rentoutui. Tein vielä yksiksenikin paikkamakuun, missä liikuin ympäri hallia, kävin ulkona ja hallista lähti koirakko ja tuli koirakko. Hienosti pysyi. Ensi kerralla tehdään  3 - 4 ryhmässä ihan koemainen paikkamakuu. Jos mahdollista ollaan 4 minuuttia ulkona piilossa.

Kaukot meni 8 metrin päästä aivan loistavasti :) :)

Luoksetulon stoppi meni ekalla pitkäksi, mutta kun alkuun muistutin lyhyemmällä matkalla, niin sen jälkeen osasi. Laitoin luoksetulotörpöt halliin vinottain kulmasta kulmaan, jolloin sain todella pitkän matkan. Kertaalleen koemaisesti koko liike ja aivan loistavasti :) Muuten sitten takapalkalla tai heitetyllä pallolla palkkaa heti stopin jälkeen.

Jäävät muuten hyvin, mutta seuraamisessa poikitti ja edisti. Poikitti ihan normiseuraamisessakin, joten otin löysälle hihnaan. Saatiin sitten seuraamista vähän paremmaksi. Palkkasin takaa, jolloin ei enään edistänyt niin pahasti.

Nouto oli hieno :) Hyppy oli myös hyvä. Jää kyllä lähelle estettä, mutta ei osunut.

Hyppynoudot hienoja myös.

Rentoutuminen "kylki" käskyllä kyljellään treenien puolivälissä ja lopussa. Nyt malttaa jo olla kyljellään, vaikka kaverille heitetään noutokapulaa vieressä.

Hessu tekee ja treenaa ihan hiljaa, mutta aina alussa kun tullaan halliin (vaikka siellä ei olisi ketään) se haukkuu. Halliin tullaan aina neliveto päällä inisten ja haukkuen. Täytyy kokeissa tulla ajoissa vähän rauhoittumaan...