Leiriltä jäi mieleen uusia ideoita kouluttajalta sekä muilta treenaajilta. Kouluttajan henkilökohtaisessa opetuksessa oltiin Frodon kanssa lauantaina kaksi kertaa ja sunnuntaina kerran.

Tässä jotain päälimmäiseksi mieleen jääneitä juttuja:

Luoksetuloon saatiin kunnolla vauhtia, kun tajusin innostaa ja kehua Frodoa sillion kun se on parhaimmassa vauhdissa. Aikaisemmin olen innostanut silloin, kun se on hidastanut tai juuri hidastamassa (eli aivan väärässä paikassa). Pari kertaa kun onnistuin innostamaan juuri oikeassa kohdassa (heti kun se oli lähtenyt täysiä) vaikutti se välittömästi vauhdin nopeuteen ja Frodon innokkuuteen. Otettiin erikseen lähimatkalta treeniä lähelle tulemiseen ja sitten pitkällä matkalla noita vauhdikkaita luoksetuloja (ilman pysähdystä) palkka lensi joko jalkojen välistä tai sivulta. Näitä molempia otettiin useampaan kertaan ja molempina treenikertoina lauantaina. Frodon vauhti parani kokoajan ja myös minä opin innostamaan ja palkkaamaan paremmin kerta kerran jälkeen :) Teki taatusti hyvää Frodon luoksetulolle. Minun täytyy myös muistaa nojata hiukan taakse ja olla painostamatta koiraa tuijotuksella. Voin vaan kuvitella kuinka uhkaavalta se koirasta näyttää kun tuijotan silmiin ja nojaan eteenpäin (kisoissa vielä tosi tiukka ilme naamalla, kun jännittää).

Uusia ideoita ja hyviä malleja tuli myös koiran nostattamiseen ennen treeniä ja ennen jokaista liikettä. Näitä täytyy muistaa käyttää ja oikein. Täytty ottaa käyttöön myös kisoissa ennen omaa suoritusta. Aikaisemmin olen tehnyt sen virheen, että olen antanut esim. Frodon purra lelua. Huomattavasti parempi että vaan nostatan kovasti, ilman että se saa edes koskea naruleluun tai palloon. Sitten vaan piiloon ja tekemään. Frodo jaksoi hyvällä nostatuksella seuratakin vaikka kuinka pitkän pätkän :)

Innostuin myös taas tokosta ja sain pari hyvää vinkkiä miten aloitella esim. tunnistusnoutoa. Täytyy varmaan jossain vaiheessa kokeilla, kunhan käydään ensin pari hakukisaa mihin ollaan ilmottauduttu.