Aurinko paistaa, tuulee ja rapa roiskuu! Mikä oiva sää järjestää Hebelle omat VOI -luokan möllitokot kotipihalla. Jokaisen liikkeen jälkeen tuli kyllä palkaksi raakalihasta tehty lihapulla. Tässäpä liikkeet ja kommentit:

1) Paikkamakuu 4 min. Hessu seurasi halukkaasti mukana paikkamakuupaikalle. Ei ennakoinut, vaan meni vasta käskystä maahan. Olin 30 metrin päässä auton takana piilossa. Hyvin makasi paikallaan ja ihan pariin kertaan käänteli päätä ja haisteli ilmaa, kun tuli tosi kova tuulenpuuska. Ei haistellut maata. Käskystä istumaan, hetki paikallaan ja sitten pois "kehästä" ja perusasentoon. Sitten vasta kehut ja raakalihasta lihapulla palkaksi.

2) Seuraaminen. Ihan ok, tehtiin käännökset, temponvaihdokset ja siirtymiset. Tein aika pitkän seuraamisen ja lopussa Hessu hiukan hyppi minua vasten käännöksissä. Jatkoin seuraamista, että rauhoittui. Sitten vasta kehut ja lihapulla.

3) Ruutu (25 metrin matkalta). Todella hyvin Hessu spottasi ruudun, juoksi sinne täysillä ja pysähtyi käskystä seisomaan. Meni ensimmäisestä käskystä maahan keskelle ruutua. Mutta sitten pomppasi ylös katsomaan, että missä palkkapallo lentää? Komensin uudelleen maahan, meni, mutta taas nousi ylös. Kolmannella todella painava "maahan", eikä sitten enää noussut. Sitten kävelin metrin päähän Hessusta, käännös ja 10 m oikealla ja taas käännös ja 10 m kohden lähtöpaikkaa. "Seuraa" käsky ilman pään kääntämistä. Hessu tuli hienosti sivulle ja sitten perusasentoon lähtömerkille. Kiitos ja lihapulla. Todella hyvä vauhti ruutuun :) eikä törmännyt sivulle tulossa. Nyt me ei ollakaan ruudun uudelleen opettelussa treenattu sitä ruudussa makaamista, joten ihan luonnollista, että ei siellä heti muistanut pysyä. 

4) Metallinouto. Kuten vähän arvasinkin, niin ensimmäisellä karkasi noutoon. Ollaan nyt tehty tuosta metallikapulasta niin kiva, että sillä on sen perään hirmuinen hinku. Tehtiin sitten uudelleen ja teki toisella kertaa todella upeasti. Mahtavalla laukalla, otti kapulan TAKAAPÄIN (YES, tätä on vasta aika vähän treenattu) ja täysillä sivulle. Ei pureskelua ja loistava luovutus. Kehut ja lihapulla. 

5) Hyppynouto. Tähänkin karkasi ensin, toisella kiersi takaisin, kolmannellakin teki jotain hölmöä..mutta neljännellä hieno. Kehut ja lihapulla. Nyt oli meidän tosi kapea kotitekoinen este, mutta täytyykin sillä nyt taas treenata, kun hallilla ei ole lainkaan tokoestettä, ainoastaan sellainen leveä pk-este. Eli lisää  treeniä kapealla esteellä (oikea tokoeste on onneksi hiukan leveempi ja kevyempikin). Kapulaa ei pureskellut ja hieno luovutus. Laukkasi vauhdilla mennen tullen. 

6) Kaukot. 10 metristä ensin ihan koemaisesti. Eteni ehkä puoli koiran mittaa. Tein sitten vielä uudestaan 5 metrin päästä, nämä tosi upeat!! Kehut ja palkka. Eli täytyy nyt muistaa pidentää sitä matkaa edes  yhden vaihdon kanssa. 

7) Luoksetulo. 25 metrin matkalta. Tämä oli ihan ruosteessa. Seiso -käskyn jälkeen eteni ainakin kolmen koiran verran ja hidasteli maahan menoa. Tehtiin ainakin neljä kertaa. Viimeisellä kerralla annoin todella vahvan seiso käskyn + käsiavun ja vielä astuin askeleen kohti Hessua. Nyt pysähtyi merkille hyvin. Myös maahan menoon isot avut. Loppuksi vielä kehut, mutta ei lihapullaa. Nyt pitää ruveta tekemään lisää kierron kanssa molempia pysähtymisiä, sekä myös suoralla.

8) Tunnari. 10 metrin matka ja kapulat ympyrässä (päädyt vastakkain). Siis aivan loistava suoritus :) Palkaksi kehut ja lihapulla. 

Lopuksi lelupallon kanssa leikkiä pitkin pihoja! Eli työtä riittää edelleen. Epätoivoisin tuntui olevan tuo luoksetulo...kierron kanssa se pysähtyy ihan sairaan hienosti seisomaan. Täytyy nyt vaan lisätä sitä treeniä ja varsinkin meidän välimatkaa. Maahan menee kyllä paljon paremmin, kun on niin lähempänä minua (sekin pitäisi kyllä saada varmaksi heti ekasta käskystä).