Frodon tokotreenit olivatkin aikamoiset sadetreenit :)

Otin kentällä aluksi parin askeleen seuraamisia eteen, vasemmalle, oikealle (kerrankin Frodo itse tarjosi suhteellisen suoraa perusasentoa oikealle menon jälkeen) ja taakse. Tokalla kerralla taakse seuraaminen meni oikein hyvin.

Frodon kaukokäskyt meni vähän "sinne päin" tässä alussa, mutta ihan treenien loppuun otin vielä maasta seiso ja maasta istu ja Frodo meni todella hyvin. Nousi istumaankin juuri oikein, liikuttamatta takajalkojaan :)

Frodon seuraamiset ok ja sain sen jopa istumaan pysähdyksessä suoraan. Liikkeestä istu myös ok.

Metalli ja kapulanoudot oli ok. Laittamalla pallon leuanalle sain Frodon tulemaan laukalla myös takaisin (hyvä).

Ruutuun lähetykset, ekalla pysähtyi kesken matkan katsomaan minua (tämän jälkeen muistinkin aina ennen lähetystä sanoa Frodolle että "ruuu..." jotta se muistaa että on ruudusta kyse).Toisella kerralla lähetys ruutuun onnistui ilman että siellä oli lelua tai mitään palkkaa. Frodo meni ihan hyvin ja käskin sen ruutuun maahan (hyvä maahanmeno). Annoin maata hetken ja heitin pallon/vapautin. Otin vielä tämän jälkeen suoraan ruutuun juoksun ja heti vapautuksen pallolle. Jonkun ajan kuluttua ruutu vielä toisesta suunnasta, pallo oli ruudun takareunalla valmiina. Lähetin Frodon ja käskin maahan (meni ihan mahtavasti maahan suoraan keskelle ruutua) makuutin hetken ja vapautin pallolle. Tämän jälkeen vielä yksi suoraan ruutuun ja lelulle vapautus.

Frodon paikalla istuminen kaatosateessa oli erittäin hyvä. Paikalla makuussa nousi istumaan kerran (karjaisin piilosta ja meni takaisin maahan). Kun palattiin koirien luo, nousi Frodo istumaan, kun vieressä olevaa käskytettiin. Laitoin takaisin maahan ja menin 10 metrin päähän. Frodo makasi sen ajan, kun kaikki muut vuoronperään nostettiin istumaan. Lopuksi palasin Frodon viereen ja liikkeenohjaajan käskyn jälkeen annoin Frodon luvan nousta istumaan. Frodolle on vaikeaaa, kun ympärillä koirat käskytetään istumaan, sekin haluaisi nousta. Kun käsketään yksitellen maahan, silloin Frodolla ei ole mitään ongelmaa vaan jaksaa odottaa minun käskyä hyvin. Seuraavalla kerralla treenataan tätä lisää.

Luoksetulot oli Frodolla tänään oikein vauhdikkaita (laukalla). Otin niitä merkkien vieressä eikä Frodo onneksi kertaakaan hidastanut merkkien kohdalla. Treenasin myös ihan eteen tuloa erikseen namien avulla.

Jätin Frodon myös pariin otteeseen makaamaan ja tein saman kuvion mikä tehdään, kun koira kutsutaan ruudusta seuraamaan (eri suunnista). Ekalla palkkasin Frodon heti kun oli sivulla oikeassa kohdassa (pallolla). Tokalla kerralla jatkoin kävelemistä ja palkkasin sivulla namilla, jotta jää seuraamaan oikeaan kohtaan. Ihan hyvin jo meni.

Lopuksi vielä täysillä ruutuun, missä vapautus suoraan pallolle.

Tunnareita jatketaan edelleen kotona ja siirrän ne kentälle vasta, kun kotioloissa saadaan lisää varmuutta (tietysti ennen kisaaa kuitenkin).

Seuraaviin tokotreeneihin olisi tarkoitus ottaa Milo edelliselle tunnille ja paneutua räyhäongelmaan ja Frodo sitten omalle tunnilleen.

Milon hakuilut ensi keskiviikkona.