Eilen iltasella Hessun kanssa Veikkolassa ryhmätreeneissä. Meitä taisi olla 4 koirakkoa. Alkuun yritin lähettää Hessun vieraan tekemään ruutuun pitkältä matkalta...no eihän siitä mitään tullut, Hessu ryntäsi vain haistelemaan maata. Uudestaan lähempää, jolloin ruutu löytyi ja pallo palkaksi. Tehtiin myös niin, että Hessu jätettiin pitkälle istumaan ja minä menin ruudun viereen, "ruutu" käskyllä Hessu juoksi hienosti ruutuun ja oikeaan paikkaan, pallo palkaksi. Näitä tehtiin aika monta ja Hessu kyllä hienosti hakee sen oikean kohdan ja kääntyy minuun päin. Kertaalleen myös ruudun loppuosa niin, että palasin palkkaamaan ruutuun ja kertaalleen loppuun asti. Voihan pöh! Nyt pitäisi treenailla ruutua mahdollisimman paljon eri paikoissa. 

Luoksetuloa ensin kerran minun kierron kautta lelulle ja kerran "vapaa" käskyllä kesken juoksun. Hyvin molemmat. Luoksetulo kokonaisuutena (takapalkka, käden heilautus ja "luoksetulo"). Hessu pysähtyi ihan ok ja meni myös maahan ihan ok, mun sivulta vapautus lelulle. Kertaalleen niin, että ei nähnyt, kun laitoin takapalkan ja vapautus seisomaan pysähdyksen jälkeen taapalkalle. Onhan tässä nyt edistystä tapahtunut, ainakin Hessu pysähtyy!

Tehtiin seiso - maahan vaihtoa niin, että nami etujalkojen edessä. Millään ei Hessu meinannut siirtää painoa taaksepäin ja siirtää etutassuja taaksepäin (lösähti vain namin päälle...).Lopetettiin, kun meni kerran edes sinne päin.

Paikkamakuuta ryhmässä koemaisesti. Ensi tuomari kopeloi ja liikkeenohjaaja ohjasi paikalle. Hessu kahden tyttökoiran välissä. Ensimmäisessä paikkamakuussa paljon häiriötä ja kävelyä ihan koirien vierestä, edestä, takaa ym. kahden henkilön toimesta (ohjaajat piilossa). Hessu oli pysynyt hienosti, ei ollut tullut edes sitä nytkäytystä. Kerran oli laskenut pään maahan. Tehtiin vielä uudelleen, kun yksi koira teki paikalla istumisen. Hessu siis makasi jälleen. Taas ok sekä kehään irti siirtyminen, paikkamakuu, arvostelun kuuntelu sekä kehästä poistuminen. Nyt alkaa jo olla varma olo noissa kehään siirtymisissäkin sekä kehästä irti poistumisissa. 

Koska lomalla ehtii, tehtiin eilen aamulla Hepsulan kanssa ylimääräinen pitkä aamulenkki. Hessu käväisi myös aamuinnilla.

WP_20140623_002-normal.jpg

WP_20140623_001-normal.jpg