Eilen oli tokon omatoimitreeneissä seitsemän koirakkoa ja suurin osa Hessulle tuntemattomia koiria. Saatiin siis todella hyvät häiriötreenit :) Päivällä tehtiin 8,4 kilsan lenkki, mutta hyvin Hessu silti jaksoi. 

Hessun kanssa tehtiin pieni lenkki ennen treenejä ja oltiin ajoissa paikalla. Yksin tehtiin alkuun tolpan kiertoa ja sen avulla seisomaan pysähdystä. Kiertoon mennessä pysähtyi nyt tosi hyvin (tällä treenataan sitä ruutuun pysäytystä) ja tullessa tuli myös pari tosi täpäkkää pysähdystä. Pidensin matkaa reilusti ja pysähtyi silti hyvin (lähti myös pitkältäkin hyvin kiertoon, ei enää epäröinyt mennessä). Suoraa luoksetuloa stoppeineen tehtiin myös takapalkalla, sekä niin että palkka tuli minulta ja myös niin että seisomaan pysähdyksen jälkeen heitin palkan Hessun taakse. Alkuun taas seisominen venyi, mutta saatiin lopulta hyvät stopit. Maahanmenot oli hyvät, niissä ei ongelmaa. 

Kun muut tulivat paikalle aloitettiin paikkamakuulla. Hessun vieruskaverin kanssa käskytettiin koiria vuoronperään maahan ja istumaan noin 15 metrin päästä sekä myös vuorotellen luokse. Hyvin molemmat kuuntelivat vain oman ohjaajan käskyjä. Hyvää treeniä EVL:ää varten (jos sinne joskus päästään). 

Ruutuun juoksuja tehtiin paljon ja hyvin Hessu ruudun spottasi, edelleen jäisi mielellään liian eteen (jos maltan odottaa, korjaa kyllä taaemmas). Ruutu löytyi kyllä hienosti joka kerta. Kertaalleen tehtiin liike myös kokonaisena ja sitten takapalkalla seisomasta maahan menoa, niin, että minä olin mahdollisimman pitkällä. Tätä treenailtiin myös ilman ruutua. 

Puukapulanoutoa neljä kertaa ja viimeisellä kerralla vasta palkka (hienosti irrottaa edelleen, tämä keino siis todella tepsii). Liikkeestä istuminen taidettiin tehdä myös ja sekin ok. 

Kaksi narttukoiraa (eri aikaan) juoksi Hessun luo, toinen kun Hessu oli tekemässä ruutua, mutta Hessu ei juuri välittänyt siitä, oli vain hämmästynyt. Toinen, kun Hessu oli kiinni tolpassa yksikseen, oli jälleen vain hämmästynyt ja katsoi minua ihmeissään :) Ihanaa, kun se ei enään ole heti rähisemässä kaikille. 

Ollaan vielä yhteen tokokokeeseen (vanhoillä säännöillä) 1. varasijalla,  jos vaikka vielä meille paikka vapautuisi! 

Tässä vielä kuva eiliseltä pitkältä lenkiltä (Hessu pääsi myös pulahtamaan uimaan lenkin varrella, kun löydetiin sopiva paikka).

WP_20150707_004.jpg