Uuden Vuoden alkajaisiksi Hessu pääsi treffaamaan paria koirakaveriaan. Tässä pari kännykuvaa koirista (kuvissa Hessun lisäksi sakemanni Jekku ja labbis Bertta).

jekkuhebe.jpg

jekkuhebe2.jpg

jekkuhebe3.jpg

Tälle aamulle olin varannut PiskiPajalta puolen tunnin vuoron meille Hessun kanssa. Yhteisvuorot kun on viimeaikoina menneet lähinnä häiriöiden treenaamiseen, niin päätin, että treenataan nyt rauhassa isoja liikkeitä. 

Alkuun Hessu tökötti paikkamakuussa, kun rakensin ruudun, luoksetulotötteröt ja esteen. Sitten aloitettiin hyppynoudoilla. Ensin kolme kertaa peräjälkeen puukapulalla hyppynouto (noutojen välissä innostavat kehut, mutta ei muuta palkkaa). Hessu selvästi kiihtyi noudoista ja kehuista, mutta ei jumittunut kapulaan kiinni. Kolmannen noudon jälkeen makkaraa palkaksi. Tämän jälkeen sama homma, mutta metallilla. Lopuksi vielä häiriömerkkien välistä metallilla tasamaanouto, hyvin tämäkin.

Sitten ruutua. Tehtiin suoraan ruutuun juoksuja ja käsky maahan (menin ruutuun palkkaamaan). Kertaalleen takapalkka ja Hessu ruutuun seisomaan ja niin pitkältä, kun oli mahdollista, annoin käskyn maahan ja vapautus takapalkalle. Sitten kertaalleen liike kokonaisena ja pariin kertaan lähetyksiä lähempää ja narupallo lensi palkaksi, kun oli ruudussa (ilman pysäytystä). 

Luoksetulo stoppeineen ensin takapalkalla (hieno), sai namin palkaksi sivulla ja siitä vasta vapautus takapalkalle. Tähän väliin yllättäen ruutuun juoksu (hienosti ja pallo samantien palkaksi). Sitten tehtiin luoksetulon stoppeja niin, että laitoin kierrettävän tolpan aivan toiseen  päähän ja lähetin ensin toisesta päästä kiertämään ja suoraan palkalle, sitten käskin välillä seisomaan ja palkka, välillä seisomaan, makaamaan ja sivulle ja vasta sitten palkka. Sitten taas suoria jne. Tuli kyllä hyvällä vauhdilla ja hyvät stopit (oli jopa luoksetulomerkit mukana treenissä). Tämä tuntuikin hyvältä treeniltä, niin ei tarvitse aina sitä takapalkkaa käyttää. 

Kaukoja ihan vaan pariin kertaan ja paria vaihtoa, mutta pitkältä matkalta. Ei edennyt :) Namit takapalkkana. EVL:n z:aa tehtiin ilman merkkejä. Yllättäen Hessu muisti hienosti ja teki täpäkät vaihdot, ei yhtään väärin :) Vähän yritti haistella maata, kun meni maahan, mutta komensin heti. 

Lopuksi Hessu taas oli paikkamakuussa, kun keräsin kaikki tavarat paikoilleen. Vielä hetki pallonheittoa ja sitten kotiin. Oli oikein rennot, vauhdikkaat ja kivat treenit Hessun kanssa kahdestaan. Se vaan on niin erilainen, kun ollaan kahdestaan. Motivaatio sillä on kyllä hurjan hyvä, se tekisi varmaan niin kauan täysillä, kun läkähtyisi. Alkuun kyllä lutkutteli taas sitä alustaa, mutta parin tiukan kiellon jälkeen se jäi. 

Huomenna päivällä meillä olisi Hessun kanssa ohjelmassa pitkästä aikaa paimennusta :)