Että oli eilen upea, lähes kuuma keväinen sää :) Päivällä käytiin Hessun kanssa Veikkolassa treeneissä (ekat ulkokenttätreenit siellä suunnalla tälle keväälle). Ajattelin, että keskitytään siihen kentällä rauhoittumiseen ja olemiseen näin ensimmäisellä kerralla. 

WP_20150411_004.jpg

Mutta olipa mukava yllätys, kun Hessu ei kiihtynytkään kentälle tulosta räyhäämällä, kuten ennen. Hiukan Hepsula nosti päätään ja katseli, että jaahas, ketäs koiria täällä jo on. Laitoin Hessun puuhun kiinni makoilemaan aluksi ja siinä se rauhassa katseli muita koiria. Eli ei meidän sitä rauhoittumista tarvinnutkaan harjoitella, joeten ruvettiin tokoilemaan. 

Alkuun tehtiin seuraamista eri askellajeissa ja eri suuntiin. Ainoastaan ihan alussa, Hessun nenä eksyi maahan, mutta sen jälkeen oli tosi hyvä :) Tehtiin myös kolme peräkkäistä reipasta puukapulanoutoa ja vasta viimeisen jälkeen narupallopalkka, josko tämä auttaisi siihen, että ei taas kokeessa pureudu siihen kapulaan kiinni. Yritän sen saada luulemaan, että aina on kolme noutoa peräjälkeen (myös hyppynoudoissa) ja kolmannen jälkeen tulee huippupalkka. Tämä oli Sirken hyvä idea ja nyt toivotaan, että se tepsii. 

WP_20150411_006.jpg

Treenien välilläkin Hessu huilaili puussa kiinni. Ainoastaan kerran Hessu päästi rähähdyksen, kun toinen (Hessulle vieras) uroskoira tuli sitä kohden häntä pystyssä ja tuijottaen (omistaja komensi juuri silloin tätä koiraa). Mutta on niin outoa nykyään, sillä tiukka komennus Hessulle, niin Hessu sitten heti lopetti. Tämän jälkeen ei enää vilkaissutkaan ko. koiraa, vaikka se meuhkasi narttukoiran kanssa Hessun vieressä. Hessusta on kyllä tullut tosi tiukka sen suhteen, että se ei siedä yhtään koiria, jotka sen mielestä "haahuilevat" eivätkä tiukasti treenaa omistajansa kanssa. Eli silloin varmasti saan olla tarkkana jos esim. joku koira karkaa / hyökkää Hessun iholle. Mutta taas toisaalta esim. seuraamsita voidaan tehdä toisten koirakoiden kanssa vaikka sentin päässä toisistamme. 

Tehtiin porukassa paikalla istuminen (mentiin voi -tyyliin koirat irti ja jonossa). Hyvin Hessu uskoi, eikä ollut rivissä yhtään levoton. Paikalla istumisen aikana kävin kolmisen kertaa palkkaamassa ja olin näkyvillä. Taisi olla vasta kolmas paikallaistumistreeni ryhmässä Hessulle. Tämän jälkeen paikalla makaaminen ja menin piiloon. Hienosti meni ja lopuksi seurautin Hessun pois "kehästä" ja vasta siellä narupallopalkka. Eli oikein onnistuneet paikallaolot ja Hessu oli normaalia paljon rennompi. Liekö kuumuus mikä vaikutti vaiko Hessun kastraatio tai sitten molemmat, mutta hyvä näin. 

Sitten tehtiin vieraan rakentamaan ruutuun juoksuja, eli läheltä ja pitempää "ruutu" käsky ja "yes", kun oikeassa kohdassa. Hetken sai seistä paikallaan sitten heitin narupallon palkaksi ja juoksin leikkimään Hessun kanssa ruutuun. Pari kertaa myös suoraan lelulle juoksuja. Maltoin lopettaa, kun Hessu oli oikein innoissaan.

Tämän jälkeen liikkeestä istumista, joka ihan ok. Vähän hitaastihan Hessu istuu, mutta istuu kuitenkin. Luoksetuloa takapalkalla. Seisominen tosi hyvä, mutta maahan meno vaati kaksi käskyä. Tämän jälkeen pari pelkkää seisomista, mistä heti vapautus takapalkalle ja sitten kierron kautta maahanmenoja. Lopetettiin kahden tosi hyvän ja täpäkän maahanmenon jälkeen. 

Treenikentältä käveltiin autoille toisen koirakon kanssa (uroskoira), molemmat ihan rauhassa vierekkäin (eipä olisi ennen onnistunut tämäkään, ainakaan ilman pitkää treenaamista). Molemmat jolkottivat ihan rentoina. 

Kotona on nyt tehty ruuan kanssa kaukoja ulkoterassilla aika pitkältäkin matkalta. Välillä aivan loistavat ja välillä täytyy sitten helpottaa ja lyhentää matkaa, kun siirtelee takajalkojaan.

Nyt olisi treenattava pitkästä aikaa tunnaria sekä pitäisi myös tehdä niitä pelkkiä ruudussa maahanmenoja pitkältlä matkalta.  

Iltapäivällä tuli sitten Mari tekemään Hessulle koiran kraniosakraalihoidon. Olikin tosi hyvä, että tuli. Hessun kaksi ensimmäistä häntänikamaa oli aivan jumissa, kuten kaulakin. Mari sai kyllä hienosti helpotettua Hessun oloa ja lopuksi Hessu nukahtikin syvään uneen kesken hoidon. Alussahan Hessu lähti välillä pois kesken käsittelyn, kun oli niin kipeä. Hoidon jälkeen varoi toista etujalkaansakin ja oli vähän tönkkömäinen. Mutta mikä ihana näky tänään aamulla, Hessu liikkui letkeästi ja notkeasti (jopa meidän miesväki huomasi eron liikkumisessa, mitä ei kyllä usein tapahdu). Nyt täytyy vaan pitää Hessu rauhallisella ja tasaisella remmiliikunnalla tämä päivä. Seuraava käsittely varattiin Vapun paikkeille. Ilmoitin Hessun tokokokeeseenkin, joten Mari käy Hessun vielä läpi ennnen koetta.

Ratsastamassakin olen käynyt ja ilmoittauduin jopa meidän seuran harjoituskoulukisoihin ja tarkoituksena olisi mennä C-merkin kouluohjelma. Ihan kiva, en ole sitä koskaan ratsastanut, enkä ehdi ratsastaen harjoitellakaan, mutta täytyy yrittää opetella edes ilman hevosta oikea rata. Heppatoiveita sai laittaa kaksi ja mun toiveilla on kyllä tallin kamalin harjoitusravi molemmilla, mutta täytyy yrittää keikkua mukana, kun rata on suurimmalta osin harjoitusravia laukkavoltteja luukuunottamatta (tai on siinä ihan pienet pätkät käyntiäkin ja yksi lävistäjä kevyessä ravissa). Tänään olisi taas vuorossa ratsastus, saas nähdä tuleeko ennustettu sade, vai ollaanko ensimmäistä kertaa tälle keväälle ulkokentällä. Toivottavasti nyt saisin sen hevosen, millä sitten kisaankin (joskin lähtölistat taitaa tulla vasta juuri ennen kisoja). 

Eilen oli kissatkin ulkotarhassa nauttimassa auringosta (köllöttelivtä silmät kiinni nauttien). Myös koko koiralauma oli koko päivän pihalla :) Milo ja Hessu nauttivat myös herukullisista lihaisista peuranluista (Frodo sai tyytyä pehmeämpiin herkkuihin, kun sillä on jo niin paljon vajausta hammaskalustossa). Loppuun vielä viikolla otettuja lenkkikuvia.

WP_20150408_002.jpg

WP_20150408_011.jpg

WP_20150408_005.jpg