Hessulla on ollut oikein vauhdikas viikko. Maanantaina oli Sennin tokot, tiistaina Ninan tokot, keskiviikkona lepopäivä ja vain lenkkeilyä ja tänään olin Hessun kanssa kahdestaan treenaamassa uutta EVL:n kierto, maahan/seiso/istu, nouto, hyppy -liikettä. Huomisellekin on vielä ohjelmaa luvassa. Alkuviikon treeneistä myöhemmin, nyt tämänpäiväisiin.

Aikamoinen arsenaali tavaraa ja paljon tilaa tarvitaan tätä liikettä varten (tötterö oli oma rakennelma tällä kertaa):

WP_20150813_001.jpg

Tässä tötterön kiertoa esteiden ja noutokapuloiden välistä:

https://www.youtube.com/watch?v=XGCHebc76zI&feature=youtu.be

Kierto, seisominen ja oikean puoleinen nouto + hyppy:

https://www.youtube.com/watch?v=zPU06bB_OKM&feature=youtu.be 

Vaikeampi vasen puoli istumisella (helpotettuna ilman oikeaa kapulaa):

https://www.youtube.com/watch?v=BnsJq1jPfac

Pelkkä tötterön kierto vaati alkuun monen monta toistoa, Hessu niin mielellään olisi hakenut jommankumman kapulan tai edes hypännyt yhden esteen. Kävin välillä näyttämässä tötteröä, kun tuntui ettei pääse millään kapuloiden ohi. Treeniä vaatii myös tuo noutokapulan jälkeinen hyppy, kun Hessu mielellään tulisi oikaisten esteiden välistä suoraan mun luo. Liikkeen loppuosaa ei tällä kertaa tehty, vaan Hessu sai palkan aina hypyn jälkeen.

Tehtiin myös tunnaria erikoisemmalla kuviolla. EVL:ssä voi olla maksimissaan 8 tunnarikapulaa ja ne voi olla laitettu millaiseksi kuvioksi tahansa. Tänään Hessu suoriutui tästä kuviosta todella hienosti (kaikki vieraita kapuloita). Oma oli vasemman pystyrivin keskimmäinen. Häiriönä oli myös noutokapula, jota ihan vähän vilkaisi mennessään (mutta ei hidastanut edes vauhtia). 

WP_20150813_002.jpg

Eteenmenoa (eli merkitöntö merkkiä) treenatiin niin, että vein palkkapallon toiseen päähän kenttää etukäteen ja sitten pallolle lähetys. Tämän jälkeen niin, että kun olin lähettänyt Hessun "eteen" -käskyllä heitin takaa narupallon suoraan sen eteen palkaksi. Tämä olikin hyvä treenitapa (sain jopa heitettyä pallon oikeaan kohtaan, joskin nopea saa olla). Hyvin Hessu lähti myös ilman etukäteen vietyä palloa eteenmenoon. Merkittömältä merkiltä pari lähetystä ruutuun (missä pallo oli takanauhan takana palkkana ja vapautus suoraan palkalle). 

Välillä Hessu huilaili paikkamakuussa tai istumassa, mutta kyllä me aika ahkerasti lähes tunti touhuttiin.