Tänään oltiin Frodon kanssa hakukisoissa ja kisat menivät suunnilleen näin:

Ensin henkilöetsintä

Alku meni ihan kivasti ja puolessavälissä rataa (sadassa metrissä) oli löytynty yksi ukko (ilmasu, näytölle vienti, maalimieskäyttäytyminen kaikki ok) ja aikaakin oli kulunut tasan puolet. Sitten rupesi tökkimään, eli hyväksyin Frodolle yhden sellaisen tynkäpiston (eteni ehkä kymmenen metriä), elikä Frodo eteni tämän kymmen metriä ja katsoi minua ja minä kutsuin sen pois ja lähetin toiselle puolelle (hölmö minä). Frodohan rupesi sitten tekemään tosi paljon  näitä tynkäpistoja, kun kerran minä hyväksyin (pari ihan hyvää pistoa teki kyllä, mutta vaan kun sitä itseä huvitti). No minä tietysti hermostuin noista tynkäpistoista ja Frodo se vaan jatkoi niiden tekemistä. Edettiin kuitenkin radalla kokoajan ja tosiaan välillä teki ihan hyviäkin pistoja. Aika loppui sitten lähes radan lopussa, kun olin lähettämässä Frodoa. Fiksu tuomari sitten kysyi minulta, että haluanko vielä lähettää (vaikka aika ja meidän kisa siis loppuikin) sillä siellä on ukko. No minä lähetin Frodon ja Frodo tekikin mahtavan syvän piston ja löysi maalimiehen korkealta kallion päältä. Ilmasu ja näyttö hienosti. Koska siis kisamme oli ohi, vieras (kiva) maalimies kehui ja rapsutteli Frodoa palkaksi. Saatiin siis todella kiva lopetus, vaikka aika loppuikin.Viimeinen ukko olisi sitten ollut pari metriä eteenpäin ja vastakkaisella puolella rataa. Täydet pisteet siitä yhdestä löydetystä ukosta.

Positiivista henkilöetsinnässä oli se, että yhtään ukkoa ei jäänyt etsitylle alueelle ja että Frodolla ei tullut mieleenkään tehdä valeita, vaikka tuli paljon tyhjiä ja minä hermostuin niihin sen tynkäpistoihin. Saatiin tuomarilta erittäin hyviä ohjeita/vinkkejä, joidenka mukaan nyt jatketaan treenaamista ja yritetään saada asiat kuntoon. Enää en hyväksy Frodolta yhtään huonoa pistoa (eli sellaista, että se ei lähde minne lähetän tai tekee tynkäpiston). Jatkossa otetaan myös paljon suorapalkkaa, jotta Frodo kestää maalimiesmotivaation avulla näitä tulevia korjaustoimenpiteitä.

Sitten oli tottiksen vuoro. Otettiin tottis ihan treeninä (se sopi tuomarillekin ja myös meidän pari teki näin), eli en ajatellut pisteitä, vaan puutuin Frodon toimintaan ylimääräisin avuin, kun se oli tarpeen. Seuraaminen oli kyllä tosi surkeeta, samaten noudot :( Oman vuoron jälkeen hain pari nakkia ja sain Frodon lopulta parin yrityksen jälkeen tekemään kaikki noudot hienosti (palkaksi nakit).

Positiivista tottiksessa oli erinomainen paikallamakuu, erittäin hyvä liikkeestä istu, ja tuomarin mukaan koko kisan paras eteen meno (Frodo meni aivan täysiä ja käskystä putosi maahan ja naama menosuuntaan) erittäin näyttävä ja hyvä :)

Esineruutu meni ihan nappiin molempien esineiden osalta.

Seuraavat hakutreenit Frodolla ensi tiistaina.