Niin se vaan ensimmäinen työviikko on ohitse, onneksi oli normiviikkoa lyhempi yes
Tähän alkuun kuva Hessusta herkkuineen (nami, nami kalkkunan kaula).Heben torstaitokoissa meillä oli taas treenikavereita eli sitä kaivattua häiriötä :) Harmittavasti yksi "häiriö" koirakko ei päässytkään paikalle. Saatiin kutenkin kolme koiraa paikkamakuuseenkin.

Aloitettiin siis paikkamakuulla, niin että mentiin hallin ulkopuolelle piiloon. Kätevää, kun ikkunasta näkee sisälle, mutta ei ulos. Loppuajasta Hessu nousi istumaan. Kävin laittamassa takaisin maahan. Kun palattiin koirien luokse lähti viereinen koira haukkuen paikkamakuusta ja Hessukin nousi ja otti pari askelta. Ei kun uudestaan koko jengi makaamaan ja viimeisellä kerralla kaikki kolme pysyivät hienosti. Hessulle on selvästi vaikeaa, kun lähden ovesta ulos ja ylipäätään jos ovi käy (joku kulkee siitä ja minä siis olen siellä ulkona). Harjoitellaan tätä paljon  lisää. Tehtiin vielä 3 minuutin paikkamakuu (Hessu uros bortsun ja narttu belggarin vlissä) niin, että oltiin hallin sisällä piilossa. Tässä ei mitään ongelmaa ja Hessu painoi pään välillä maahankin ja rentoutui. Kertaalleen se oli kuulemma heilutellut naapuritytölle häntääkin vauhdikkaasti, mutta ei onneksi muuten liikkunut lainkaan ja laski pään maahan. Kun palattiin koirien luo Hessu makasi rentona pää maassa. Vaikka paikkamakuu sujuukin hienosti sisätiloissa ja ulkona, aion treenata kuntoon myös tuon, että poistun kokonaan hallista ulos. Monessakin koepaikassa tehdään nimittäin paikkamakuu niin, että ohjaajat poistuvat ulos ja ovi suljetaan. Muistan aina, kun Frodon kohdalle VOI -luokassa osui tällaiset kokeet (en ollut harjoitellut). No...kun palasimme sisälle halliin, ei Frodo ollut liikkunut mihinkään, mutta sen verran sitä oli tämä uusi juttu haitannut, että oli kaivanut koko etupäänsä sinne maneesin hiekkaan....tuomaria nauratti, pisteitä ei tullut ja minä päätin jatkossa opettaa koirat myös siihen, että paikkamakuussa poistutaan ulos asti...

Hessu sieti häiriöt hyvin ja pystyimme kaikki treenailemaan sikin sokin koirat irti ja yksi ohjaaja vielä vaihteli kolmen koiran kanssa treenaamista. Tästä tykkään, siis että Hessu pystyy keskittymään minun kanssa tekemiseen. Kyllähän sen katse aina seuraa välillä naapurikoirakon heitettyä kapulaa tai palkkapalloa, mutta luopuu sitten ja katse palaa minuun.

Stopit olivat hyviä sekä agiputken kanssa tehtynä, että takapalkalla koko kentän pituudelta. Hessu on nyt vihdoin oivaltanut tuon takapalkan täysin. Kerran meinasi ennakoida takapalkalle vapautusta, mutta ei haittaa vaikka pysähtyi vinoon sillä kuitenkin sitten koetilanteessa on enempi haastetta siinä että ylipäätään pysähtyy. Kokonaisuudessaan luoksetulo pysäytyksen kanssa 10 metrin matkalla meni hienosti. Ensi kerralla jatketaan täyttä matkaa takapalkalla sekä stoppeja agiputken kanssa, ehkä jo kokeillaan ihan koemaisestikin.

Voi että, kaukot olivat ihan loistavat (hyvä Hessu). Tehtiin kertaalleen ihan koematkaltakin koko setti ja hienosti meni. Tarkkana saan olla, että en koskaan palkkaa jos liikkuu vähääkään eteenpäin. Kerran hypähti istu - maahan niin vauhdikkaasti, että tuli selkeästi eteenpäin. Tämän jälkeen tehtiin jonkin aikaa vain maasta - istu ja ihan läheltä maasta-istu- maahan-istu. Tämän jälkeen ei enään etenemistä tapahtunut. Kotona edelleen joka ruuan yhteydessä eri variaatioita kaukoista. Nyt on otettu mukaan enemmän sitä kestoa, sillä jossain vaiheessa Hessu sitten ennakoi itsekseen ne vaihdot...nyt on kuitenkin malttanut jo pitempäänkin.

Noutoja tehtiin myös ja ne ihan ok. Tehtiin myös hiukan seuraamista noutokapula suussa ja varsinkin juosten seuraamista, tällöin Hessu pitää kapulaa kaikista parhaiten eikä pureskele lainkaan. Tämän jälkeen olikin oikein kaunis luovutus.

Liikkeestä maahan ja seiso taisivat olla ihan ok. Hyppyä tehtiin eri malleilla. Liikkuroituna muuten ok, mutta Hessu jää kovin lähelle estettä. Saatiin kyllä uus ehdotus tuohon ongelmaan, eli kun Hessu on lähetetty "hyppy" käskyllä hyppäämään, niin heti perään heitetään Hessun yli pallo. Alkuun Hebe ei tajunnut, vaan kääntyi edelleen minuun päin, mutta vikalla kerralla kyllä. Täytyy tätä tehdä aina välillä.

Treenien puolessa välissä tehtiin taas rentoutus "kylki" ja parin yrityksen jälkeen Hessu jäikin ihan rentona kyljelleen makoilemaan :) Vaikka juttelin vieressä olevan koirakon kanssa. Lopussa vielä toinenkin rentoutus. Nämä ovat kyllä hyviä treenejä Hessulle.

Milolle on nyt varattu tälle kuulle molempien leikattujen polvien tarkastuskuvaus ja samassa nukutuksessa koirien hammaslääkäri kuvaa Milon hampaat ja tsekataan mikä on niiden tila. Luulen, että yksi takahammas pitää poistaa, mutta tarkastetaan asia ja varmistetaan muidenkin hampaiden tila. Hampaiden tia kun ei aina näy ulospäin. Toivotaan, että polvet on kunnossa ja ettei hampaitakaan tarvitsisi enempää poistaa. Jännittää...

Huomenna alkaa taas ratsastustunnitkin :) niin ja aamupäivällä Hessulla möllitokoilua.