Eilen taas Veikkolan hallilla tokoilemassa. Meitä oli paikalla kolme koirakkoa ja toisella puolella oli menossa agitreenit. Ennen treeniä käveltiin koirien kanssa pieni lenkki lähiympäristössä.

Milo pääsi hommiin ensimmäisenä. Alkuun tehtiin pitkä pätkä seuraamista. Painoi jalkaan aika pahasti ja hiukan poikittikin, joskin yllättäen tosi nopeat ja suorat perusasennot. Palkkasin perusasennoista. Täyskäännöksetkin jotenkin jumitti, mutta jumpattiin sitten käännöksiä enemmän ja meni vähän paremmin. Ensi kerralla kokeilen pitää palloa vasemmassa kainalossa, jos saisin Milon lopettamaan edistämisen ja poikittamisen...katsotaan. Täytyy nyt muutenkin muistaa trteenata tätä seuraamista, jotta saadaan se taas kisakuntoon.

Kaukot olivat oikein nätit. Tehtiin ensin niin, että Milo sai palkan maasta - istu vaihdosta (lelu taakse palkaksi) ja sitten tein takapalkalla pitkän vaihtosarjan maasta  - istu - maahan - istu - maahan - istu ja vapautus lelulle. Pidin vaihdoissa tarkoituksella normaalia pidemmän välin ja ihan hyvin meni. Oli oikein nätti, eikä liikkunut edes sivulle. Tämän jälkeen vielä yksi maasta - istu ja palkka taakse.

Luoksetulo takapalkalla ok, mutta ilman palkaa meni läpijuoksuksi. Keskityin sitten tekemään niin, että lyhensin matkan puoleen ja käsimerkillä käsky, kun pysähtyi seisomaan lensi narupallo Milon yli palkaksi. Tämä toimikin hyvin ja toistettiin useaan kertaan. Lopuksi vielä pitkällä matkalla ja takapalkalla. Täytyy nyt näitä kahta vaihdella ja saada tuo pysähtyminen jälleen varmaksi.

Liikkeestä seisominen ok, palasin koiran taakse ja palkkasin kun seisoi. Liikkeestä maahanmeno, palasin koiran taakse ja palkkasin perusasentoon. Nämä ok, hiukan se Milo jää seistessä vinoon.

Hypyssä Milo vaati alkuun kaksi käskyä, että istui esteen toiselle puolelle. Hiukan tätä tahkottiin ja tein niin, että käsky "hyppy" sitten käsky "istu" ja kävin palkkaamassa Milon namilla kun istui ja sitten palasin esteen toiselle puolelle ja jatkoin liikettä. Tämä auttoikin ja lopulta saatiin liike toimimaan hienosti. Lopuksi narupallon noutoa esteen yli.

Kapulan nouto meni hyvin, ensimmäisellä kerralla palkkasin eteen ja toisella kerralla heitin pallon mun taakse, kun Milo tuli vauhdilla kapulan kanssa.

Paikallamakuu ok, Milo oli toisessa reunassa ja menin piiloon. Ei mitään ongelmaa, vaikka toiselta kentältä yksi ohjaaja käveli edes takas aivan Milon vierestä, kun haki jotain tavaraa meidän puolelta hallia. Milo ei myöskään häiriintynyt vaikka vieressä oleva koira nousi istumaan ja se käytiin laittamassa takaisin maahan. Palasin Milon taakse, perusasento ja palkaksi narupallo.

Frodo pääsi sitten aktivointitreeniin  Ensin tehtiin viime kerralla opittua rengasta (rengas siis aivan matalalla). Ohjasin Frodoa kiertäen ja renkaan läpi ja narupallo palkaksi. Oli kivaa :) Sitten tehtiin kahteen kertaan todella hitaasti ja rauhallisesti namin perässä pujottelukepit. Tämä ainakin viimeksi vetreytti Frodon selkää hyvin. Sitten tehtiin kertaalleen kaukokäskyt, jotka ihan ok. Otettiin myös hyppyestettä kahdella laudalla niin, että Frodo sai noutaa sen narupalloa...oli kyllä onnessaan. Lopuksi vielä merkkiä ja ruutua.

Milo pääsi sitten vielä uudelleen kentälle. Otettiin Milonkin kanssa ruutuun juoksuja pariin otteeseen ja sitten vaan leikittiin ja rentouduttiin ja toimittiin liikkeenohjaajina muille :)