Ajattelin sitten minäkin aloittaa treenipäiväkirjan kirjoittamisen. Varsinkin nyt, kun on kaksi koiraa treenattavana luulisi tästä olevan apua muistamaan, miten kummankin kanssa on treenailtu. Molempien koirien kanssa harrastan hakua (eri treeniryhmissä) ja Frodon kanssa on tokoiltu TK2:sen verran. Tarkoitus olisi Milonkin kansa tokoilla jossain vaiheessa. Seuraava tavoite Frodolla HK2 ja Milolla BH.

Treenipäiväkirjaamme eksyneille lukijoille pieni esittely lienee paikallaan. Elikä vanhempi treenattavaista koiristani on australiankarjakoirauros TK2 HK1 BH Wallaroo Frodo Baggins ja kotoisammin Frodo. Nuorempi kaveri on valkoinenpaimenkoirauros Angry Brigade's Jesse James, kutsumanimeltään Milo. Perheessämme on myös kolmas koira, eläkepäiviään viettävä naku kiinanharjakoirauros Jeppe.

Sitten itse asiaan.

Frodo ja Milo

Eilen tehtiin lenkit metsässä suhteellisen tasaisella metsätiellä ilman mitään suurempia revittelyjä Frodon lähestyvän hakukisan vuoksi. Pojat innostuivat kyllä riehumaan kotipihalla, mutta onneksi meno ei äitynyt kovin riehakkaaksi.

Lenkin yhteydessä muistutin Frodolle maahanmenoa kerran, eli kun Frodo laukkasi täyttä vauhtia minusta poispäin käskin maahan. Samaan aikaan lähti ruohikosta lintu, jonka Frodo tietty bongasi oitis, mutta meni kyllä sitten hyvin maahan (linnusta johtuen pienellä viiveellä). Lisäksi vahvistin Frodon tulemista suoraan eteen, eli huutelin sitä pariin otteeseen kesken lenkin luokse ja se tuli hyvin eteen eikä pyrkinyt suoraan sivulle. Myös Milolle tein näitä samoja luoksetulokutsuja kesken lenkin. Molemmat pojat saivat palkaksi maksapaloja (nam). Frodo jopa tarjosi itse seuraamista ja kontaktia kesken lenkin, josta tietysti palkka ja vapautus heti.