Viime sunnuntaina ratsastin ensimmäistä kertaa Kidillä. Kidi on oikealta nimeltään Kidt ja rodultaan Torin hevonen, ruuna. Ikä taisi olla siinä 8 -vuoden paikkeilla. Onhan se aina jännää ja kivaa ratsastaa uudella hevosella, Kidi oli oikein kuuliainen ja sen laukka oli aika hauskaa, ihan kun olisi istunut keinuhevosen selässä :) Harjoitusravi oli melkomoista, mutta meninkin ravit lähinnä kevyessä ravissa. Ihan kivasti sain Kidin kulkemaan ja menisin sillä kyllä mielelläni uudemmankin kerran. Taitaa vaan olla niin suosittu meidän tallilla, että on vaikea saada.

Maanantaina alkoi jälleen Sennin VOI/EVL -tokoryhmä. Meitä on ryhmässä 4 koirakkoa (sama porukka mikä oli aikaisemmassakin ryhmässä, kivaa :). Ensimmäisen tunnin aiheena oli EVL:n Z sekä seuraamisen peruutus. Molemmat sujuivat Hessulta paremmin kuin hyvin. Z:ssa muistettava välillä kävellä koiran ohi (jotta se ei rupea ennakoimaan seuraamista). Välillä myös hyvä jättää esim. pallopalkka edessä olevalle merkille (samalla kun kävelee sen ympäri) ja yllättäen vapauttaakin takaata Hessu sinne pallolle (ei rupea katselemaan taaksepäin). Peruutus oli hyvää ja suoraakin. Harjoiteltiin peruutuksessa käänöstä oikealla (minun oikealle kädelle). Hyvin sujui, mutta tarkkana palkkapallon kanssa, pallon pitää lähteä vasemmalle, ettei Hessu poikita, kun odottaa sitä oikeasta kädestä. Hyviä neuvoja Senniltä!

Odotellessa tehtiin Sirken ohjattu nouto -leikkiä. Kerran Hessu lähti väärälle kapulalle ja tämän jälkeen oli hienosti tarkkana. Tehtiin myös 25 metristä kiertoa, mikä hyvä (kunhan Hessu tajuisi, mitä halusin sen kiertävän). Eteenmeno ei meinannut onnistua tötterön vieressä, kun Hessu pyrki sitä kohden. Otettiin vähän etäisyyttä, niin sitten onnistui. Ai niin ja ihan treenien alussa harjoiteltiin EVL:n paikalla istumis, makaamis ja luoksetulo härdelliä. Ihan ok, olin jo hetken piilossakin istumisessa.

Eilen oli Vekoran harjoitustokot, eli rakennettiin kehä ja liikkeitä sai tehdä koemaisesti. Hessun kanssa tehtiin EVL:n liikkeistä paikkahärdelli, ohjattu nouto, ruutu sekä kierto, hyppy ja nouto -liike. Tuija Hurmekosken ottamia kuvia ohessa.

Paikkahärdelli: Hessu meni maahan juuri ennnen ajan täyttymistä. Palattiin koirien eteen ja käskin sen uudelleen istumaan. Tämän jälkeen käskytettiin koirat yksitellen maahan (Hessu taisi mennä jo viereisen käskystä, eli jälleen käskin sen uudelleen istumaan). Omalla vuorolla meni hienosti. Paikkamakuun pysyi hyvin. Sitten kutsuttiin yksitellen luokse ja Hessu yritti lähteä viereisen kutsusta, komensin niin pysähtyi uudelleen (käskin myös uudelleen maahan). Tuli omalla kutsulla hienosti. Treeniä siis tarvitaan. Käytän kutsuttaessa "Hessutänne", käskyä, josko auttaisi Hessua hahmottamaan, mikä käsky on hänelle.

Sitten tehtiin ohjattu nouto EVL:n tyyliin. JEE Hessu osasi :) Eikä olla merkkiä treenattu sitten viime talven yhtään. Minä unohdin kuunnella liikkeenohjaajan käskyn jä lähetin Hessun ennen lupaa noutamaan. Tekee niin hyvää treenata liikkurin kanssa.

Seuraavana kierto, nouto ja hyppy -liike. Siitä kuviakin. Tässä liike on alkamassa.

Harjoitus%202.jpg

Hessu teki hienon kierron ja meni hyvin maahan.

Harjoitus%201.jpg

Meille tuli (minun) oikea puoli ja Hessu otti hienosti kapulan. Juoksi kylläkin esteen ohi ja vähän siinä jumpattiin, kun yritin saada Hessun ymmärtämään, että kapulan kanssa pitää vielä hypätäkin. Seuraavana kuva, mistä näkee, että ohjaaja oli tosi onnellinen, kun Hessu vihdoin ymmärsi hypätä. Hessu katsoo ihmeissään ja taatusti miettii, että mitä se mamma siinä riekkuu, haluutsä tän kapulan vai et :)

Harjoitus%205.jpg

Ruudussa onnistui merkitön merkki loistavasti :) Tässä Hessu matkalla.

Harjoitus%204.jpg

Ruutu ei taas onnistunut millään, vaikka mun "muuvit" oli tosi selkeät (heh).

Harjoitus%203.jpg

Lopulta lähetin Hessun VOI -tyylillä suoraan tuolta merkittömältä merkiltä ruutuun. Meni hienosti, seisoi ruudssa ja meni vasta käskystä maahan. Palasin sitten oikeaan kohtaan ja tein loppuliikkeen kuten EVL:ssä. Hessu juoksi ensin oikealta ohi ja sitten korjasi vasta seuraamiseen.

Kivaa ja hyödyllistä oli, nyt tietää taas mitä treenata. Yllättäen oli tosi kuuma ilta, mutta onneksi kentältä löytyi myös vilpoisempia varjopaikkoja.