Sunnuntaina treenailtiin Hessun kanssa kotipihalla. Kokosin hyppyesteen ja rakensin myös ruudun. Aloitettiin hyppynoudoilla, jotka olivatkin tosi hyviä (siitä huolimatta, että laitoin korkeuden reippaasti Hessun säkää korkeammalle). Selvästi hyppää nyt paremmalla tekniikalla eikä osu esteeseen, kuten jossain vaiheessa.

Ruututa tehtiin eri suunnista juoksuja (pallo lensi palkaksi) sekä myös niin, että jätin ruudun taakse takapalkan, Hessun seisomaan ruutuun ja itse etenin yli 20 m päähän, mistä käsky maahan ja vapautus palkalle. Viimeinen ruutuun juoksu niin, että minä seisoin lähellä ja Hessun jätin istumaan sinne 20 m päähän, hieno ruutuun juoksu, pysähdys seisomaan ja sitten heitin pallon palkaksi.

Tunnari taidettiin tehdä kahteen kertaan, ensin kapulat rivissä ja sitten ympyrässä. Oma vaihdoin välissä. Hyvin toi oman, hiukan kyllä koski muihin kapuloihin haistellessaan ja etsiessään omaa. Hyvä kuitenkin :)

Tehtiin myös luoksetuloa (kaksoistakapalkalla), ensin sekä seisominen, maahanmeno että sivulle tulo ja vapautus takapalkalle. Toisella kerralla suoraan seisomisesta vapautus takapalkalle (sille toiselle, mitä Hessu ei ollut nähnyt).

Eilen oli sitten omatoimiryhmätreenit. Alkuun päästiin toisen ryhmän mukaan paikkamakuuseen, tässä yksi kuvakin. Hessu makaa vasemmassa reunassa ja katselee metsään päin, vieressä Myy sisko. Olin vain hetken piilossa, sitten kiertelin Hessua ja välipalkkasin. Lopuksi sivulla kontaktissa pois "kehästä", missä lelupalkka.

1-normal.jpg

Tässä myös pari "pakollista" veli & sisko kuvaa :) Myy -sisko on kyllä tosi nätti!

3-normal.jpg

2-normal.jpg

Varsinaisissa treeneissä tehtiin ruutua (mikä oli erittäin, erittäin tahmeaa ja hidasta), ei sitten tehty kun pari kertaa ja lopussa olin vielä jemmannut ruudun taakse narupallon ja lähetin Hessun ruutuun ja vapautin suoraan palkalle. Pitäis nyt taas saada lisää vauhti ruutuun, tosin Hessu on niin kovin huono kestämään kuumuutta je eilen oli erittäin hiostava ja painostava ilma.

Pariin kertaan kannen avulla seiso - maahan (loistavasti) sekä uudella "potkaise röhköpossu" tyylillä "per"  käskyn kanssa seiso - istu (YES, nyt siirsi etujalkoja istumaan mennessä). Jatketaan siis näitä! Kotona ruokakipolla on tehnyt pitkältä joko maasta  seiso tai istu ja heti palkka sekä myös pieniä sarjoja.

Luoksetuloa takapalkalla molemmilla pysäyksillä sekä myös vapautus suoraan seisomisen jälkeen takapalkalle. Hessu oli ihan iisisti vaikka kentällä tapahtui vähän rähinääkin parin koiran kesken. Vaikea oli kyllä taas alkuun saada sitä kuulolle, kun vaan läähätti ja nuuski maata ja ilmaa (kun sille vieraita koiria paikalla). Tehtiin myös nuoren koiran & omistajansa kanssa häiriöseuraamista lähekkäin sekä makaamista (Hessulle kun on vaikeaa, jos toinen koira haukkuu tai vinkuu). Tyytyväinen olen, että Hessu käyttäytyi hyvin :)