Hessu täytti neljä vuotta :) Koska synttäripäivä oli minullakin jo joululomaa, niin aloitettiin aamu Hessun rakastamalla tokotreenillä kotikalliolla. Tässä pari kännylaatukuvaa ruutu -treenistä. Lisäksi treenattiin kierron kautta stoppia, eli vauhtiliikkeitä :)

Lujaa mennään

WP_20141222_003.jpg

Ruudussa

WP_20141222_004.jpg

Vielä pari kuvaa metsälenkiltä.

WP_20141221_005.jpg

WP_20141221_016.jpg

WP_20141222_006.jpg

Illalla oli sitten omatoimihallitokot. Meitä oli treeneissä vain kolme. Sisälle meno oli vaihteeksi jotain ihan kamalaa, Hessu räyhäsi, haukkui ja ryntäili kuola roiskuen (yritti napata minuakin kädestä kiihdyksissään). Tämän "suuren vihan" kohteena oli kiltti riiseninarttu, joka katseli Hessua ihan ihmeissään. Kun lopulta sain Hessun ruotuun (tehtiin hetki tiukkaa seuraamista ja ainakin 4 kertaa tiukasti käskyn alla uudestaan halliin tuloa), ei sitten ollutkaan enää Hessulla mitään ongelmaa. Paikkamakuu voi -tyyliin hienosti riisenitytön vieressä ja loppupuolituntinen treenattin toisen uroskoiran kanssa irrrallaan isoja liikkeitä (tämä uroskoira on aikaisemmin ollut Hessulle kuin punainen vaate ja sitä kohti on pitänyt hyökkiä ym.). Nyt kuitenkin on totuttu ja treenaillaan ihan rauhassa yhdessä. Tuo halliin tulo vetää Hessun kierrokset niin tappiin, että siitä on tullut ihan kamalaa (se siis riehuu, vaikka ei hallissa olisi ketään...). Ja jos hallissa on koiria on Hessun raivo tietysti kahta kauheampaa  (oli ne sitten uroksia, narttuja, pentuja, pieniä, isoja, tuttuja, vieraita...) . Seuraavaksi kun on Sirken tokot, täytyy treenata Hessun kanssa ulko-ovesta tuloa silläaikaa, kun muut treenaa hallissa. Jotain asialle on nyt kuitenkin yritettävä tehdä!

Itse treenit meni kuitenki ihan ok. Paikkamakuussa jätin tassujen eteen namit, jotta ei haistelisi maata. Kerran haistoi (vakoilin piilon ikkunasta), muuten oli tosi nätisti. Ruutu treeniä tehtiin ruutuun juoksuna (minä juoksin leikkimään Hessun kanssa ruutuun) ja sitten niin, että jätin takapalkan, Hessun seisomaan ja etenin niin pitkälle, kuin pääsin ja sieltä käsky maahan, vapautus lelulle ja juoksin leikkimään Hessun kanssa ruutuun. Kerran liike kokonaisena ok. Hyppynoutoa Sirken opin mukaan kolme kertaa peräkkäin puukapulalla ja vasta kolmannen noudon jälkeen palkka (hyviä kaikki). Liikkeestä istuminen ok ja luoksetulopysät ihan ok takapalkalla. Tunnarissa hosui alkuun ja toi väärän, en noteerannut ja kaksi seuraavaa kertaa hyvät. Seuraamiset ja siirtymiset ihan ok. Kaukotkin takapalkalla suhteellisen hyvin. 

Tänään jouluaattoaamuna Hessu on aamulenkin lisäksi päässyt jo tekemään kierron kautta stoppia lumipallopalkalla, se on Hessusta ihan parasta. Ihanaa, kun tuli lunta ja täällä sitä näyttää satavan nytkin lisää. 

Nyt Joulun viettoon :) Rauhaisaa Joulua kaikille blogin lukijoille!

metsakissa.jpg