Frodo ja Milo pääsivät molemmat eilen mukaan tokotreeneihin.

Milon kanssa aloitin treenaamisen jo ennen muiden tuloa. Tehtiin takapalkan kanssa paikallaoloa. Etenin yli 40 askeleen päähän. Ensimmäisellä kerralla yritti kesken paikallamakuun karata lelulle, mutta uskoi kun huusin "Ei". Sitten uusiksi ja taas etenin reilun 40 askeleen päähän, käännyin koiraan päin ja laskin mielessäni hitaasti kuuteenkymmeneen. Sitten palasin Milon vierelle ja vapautus lelulle suoraan maasta. Hienoo  Otin vielä kerran myös niin, että jäin lähemmäksi ja vapautin sieltä pitkältä lelulle. Hienosti meni!

Sitten taisteltiin liikkeestä seisomisen kanssa ja multa meinas oikeesti mennä jo hermot, kun Milo joko jäi makaamaan tai kulki vaan tiiviisti mun jalassa kiinni "seiso" käskystä huolimatta. Onneksi keksin ottaa tähänkin liikkeeseen takapalkan!! Eli jätettiin yhdessä takapalkka ja sitten lähdettiin seuraamiseen ja noin 20 - 30 askeleen jälkeen sanoin "seiso" ja jatkoin matkaa (Milo ei ole koskaan noin hyvin ja täpäkästi jäänyt seisomaan ). Sitten jonkun matkan päästä vapautin lelulle. Mä olin ihan innoissani, kun tämä toimi niin hyvin. Otettiin eri matkoja ja eri tyyleillä ja Milo oli toooosi hyvä.

Tämän jälkeen otin liikkeestä istumista ja se oli hyvä ilman takapalkkaakin.

Luoksetuloja istumasta ja lyhyeltä matkalta. Palkkasin namilla (omasta suusta) eteen ja pari kertaa otin myös siitä siirtymisen sivulle ja myös sivulle namipalkka mun suusta. Kerrankin Milo malttoi tehdä siirtymiset ihan siististi. Joka kerta en kutsunut luokse vaikka jätin sen istumaan ja etenin pitkälle, seisoin siellä hetken ja palasin Milon sivulle ja palkka jälleen mun suusta. Jee, Milo ei yrittänyt kertaakaan varastaa luoksetulossa kuten yleensä.

Takapalkka on kyllä ihan ihmejuttu Milolle. Se teki tokon avoluokan kaukotkin hievahtamatta paikaltaan takapalkalla (minä olin noin 5 metrin päässä). Aikaisemmin olen ollut ihan edessä ja on ollut vähän levoton. Hyvin voi matkaa nyt pidentää takapalkan avulla.

Tein Milon kanssa pitkän seuraamisen kaikkine askellajeineen ja käännöksineen ilman välipalkaa. Ihan loistavasti Milo teki.

Eteenmeno oli Milolla loistava, on nyt oppinut etenemään täysin suoraan. Alkuseuraamisessa vielä pyrkii edistämään, mutta otan sitten käännöksiä ja peruutusta kunnes malttaa kunnolla. Harjoiteltiin myös Milon kanssa maahan menoa pitkällä, eli jätin Milon seisomaan ja etenin noin 30 askeleen päähän ja sieltä käsky  "maahan". Wau, Milohan osaa tänä. Sitten palasin lähelle ja heitin lelun palkaksi. Otettiin pariin kertaan eri etäisyyksiltä.

Sitten tehtiin hyppyä, joka meni ihan kivasti. Ensin perusasennosta käsky "hyppy" ja "seiso" ja palkkasin esteen yli. Sitten pari kertaa niin että lelu pitkälle esteen taakse ja "hyppy" "seiso" ja vapautus lelulle. Kerran yritti karata suoraan lelulle, mutta muuten meni tosi hyvin. Milo varmasti kestäisi jo senkin että kävelen sen vierelle sinne toiselle puolelle, täytyy kokeilla.

Sitten ryhmässä luoksepäästävyys. Milo oli ihan rauhallinen, nousi kyllä seisomaan kun "tuomari" rapsutteli.

Paikallamakuussa käytin taas takapalkkaa. Meillä olikin erittäin hyvä ja hiukan erilainen paikallamakuutreeni. Ensin koirat irti ja perusasentoon, sitten "tuomari" kysyi että oletteko valmiit sen jälkeen tuomari olikin ihan hiljaa ja meidän piti olla perusasennossa (useinhan koirat oppivat, että tämän jälkeen tulee heti käsky "maahan" ja lösähtävät maahan samantien). Melko pitkään oltiin perusasennossa ja sitten palkka (Milon vapautin takalelulle). Tätä pari kertaa. Sitten jatkui niin, että pitkään perusasennossaolon jälkeen "tuomari" lantoi luvan laittaa koirat maahan. Heti kun koira oli maassa, palkka eli Milon vapautin takalelulle. Tätäkin toistettiin pariin kertaan eli palkattiin heti maahan menosta. Sitten tuomari käski laittaa koirat yksitellen maahan (aloitettiin Milosta, joka on vielä aloluokkalainen). Hetken aikaa oltiin koirat maassa koirien vieressä ja sitten vapautus ja palkka. Tämä treeni oli myös hyväksi omaan jännittämiseeni, heti kun muistin rentoutua niin koirakin rentoutui.

Lopulta sitten 2 minuutin paikallaolo kisamaisesti (Milolla takapalkka). Milon viereinen koira teki paikallaistumisen (ei häirinnyt Miloa laisinkaan). Palattiin koirien luokse ja vapautin Milon maasta suoraan palkalle. Voi että se Milo on hienosti tuon takapalkan kanssa.

Lopuksi vielä Milolle pikkupätkä seuraamista ja hyvästä kohdasta lelupalkka, jonka sai viedä autolle asti!

Olin Miloon oikein tyytyväinen vaikka alussa meinasi sen liikkeestä seisomisen kanssa mennä hermo  Lopputreenejä kohden osattiin molemmat relata.

Frodo pääsi sitten kanssa tekemään. Ensin luoksetuloa ja muistuteltiin sitä seisomaan pysähdystä, joka meni heti ekalla pitkäksi. Saatiin pallon kanssa Frodo pysähtymään hyvin. Otettiin myös suora luoksetulo ja Frodohan tuli täysii....

Ruutua ylipitkällä matkalla kahteen kertaan, jotka molemmat hienosti (WAU) ja ihan laukalla. Merkkikin oli tosi hyvä. Frodo oli ihan intona.

Tehtiin myös hiukan seuraamista ja liikkeestä seiso, istu ja maahan peräkanaan ja tein aina lenkin oikealle ja otin kohdalla mukaan seuraamsieen (vähän kuin idioottirinki väärään suuntaan. Namia sai aina kun kutsuin mukaan "seuraa". Nämähän se Frodo kyllä osaa.

Niin vaan se Frodokin teki takapalkalla (pallo) ihan UPEAT kaikki kaukovaihdot. Minä olin ehkä 8 metrin päässä.

Sitten vielä vähän seuraamista ja loppuun Frodolle PK:n eteen meno. Kylläpä päästeli lujaa ja suoraan (jee).

Frodo saikin sitten autossaodotusajaksi loimen niskaansa, ettei lihakset kylmety.

Aamupalaksi saivatkin molemmat lihaisat peuran luut (nami, nami).