Milo oli keskiviikkona treenaamassa tokoa. Alkuun tein sen kanssa kylläkin hiukan BH -treeniä, liikkeestä istumista ja liikkeestä maahanmenoa sekä seuraamista. Pari luoksetuloa ja sivulle siirtymistä. Liikkeestä istuminen jumitti alkuun, mutta sain lopulta onnistumaan ja myöskin perusasennot olivat hukassa eli kun pyshähdyin kesti tooooosi pitkään ennenkuin Milo istui. Milo keskittyy jo paremmin minuun treeneissä (vaikka siis tokokentällä muut koirakot tekivät samaan aikaan luoksetuloa, noutoa, ruutua, tunnaria ym.). Aikaisemmin Milo jäi herkemmin tuijottelemaan ihmeissään muiden juttuja. Selvästi huomaa, että ollaan treenattu lähinnä pk-treeneissä, joissa ainoastaan kaksi koirakkoa kentällä ja se toinen paikallamakuussa. Eiköhän tämä kuitenkin tästä helpota.

Laitoin Milon myös hetkeksi konttiin kiinni ja menin piiloon ja Eve & Topi ohitteli. Ei mitään reagointia, Milo oli vain tuijotellut mun perään.

Tokotreenit alkoivat ryhmäpaikallamakuulla (Milon lisäksi paikallamakuussa Topi ja Miki). Milo oli toisessa reunassa ja muut tekivät EVL -pakallamakuun, mutta me aloluokan ajan enkä mennyt piiloon. Häiritsijä kyllä kiersi Milonkin, mutta siinä ei ollut ongelmaa. Milo pysyi oikein hienosti :)

Sitten tehtiin liikkeenohjaajan kanssa ensimmäistä kertaa Milon kanssa seuraamiskaavioita (hyvin meni ja saatiin jopa käännökset sellaisiksi, että Milo ei törmää mun jalkaan). Tehtiin myös sivuaskelia (vaikka ei niitä olla yhtään treenattu), mutta ei ongelmaa mukana se Milo tuli (kunhan vaan minä en kompuroinut).

Tunnariakin tehtiin Milon kanssa niin, että piilotin "oman" heinikkoon ja Milo sai sen haistelemalla hakea sieltä. Hyvin Milo löysi ja toi, mutta alkuun mälväsi kapulaa. Lopuksi malttoi jo paremmin olla purematta.

Noutoakin tehtiin vieraalla kapulalla kolmisen kertaa ja hyvin meni. Milo oli innoissaan, mutta ei tällä kertaa karannut kapulalle eikä myöskään purrut kapulaa. Hyvä, hyvä!

Pari ruutuun juoksua ja vapautus heti palkalle sekä loppuun vielä PK-tyyliin eteenmeno. Hyödynsin vielä treenipaikalle tulevia Milolle vieraita koiria niin, että ohiteltiin niitä läheltä ja kauempaa ja ihan hienosti Milo käyttäytyi. Vähän piti Milon vetää ohituksen jälkeen ja haistella, mutta muuten ok

Milo oli kyllä aika puhki treenien jälkeen.

Frodo on ollut treenitauolla ja eilen kävi taas hieroja. Frodon oikea puoli olikin aika kipeä, mutta onneksi kaula sekä raajat kauttaaltaan olivat paljon paremmat kuin viikko sitten. Selästä ja oikeasta pakarasta sen sijaan löytyi tosi kivuliaat kohdat. Frodoa hierottiin pitkään ja hartaasti, jotta se saatiin kunnolla hierottua ja Frodo vähitellen rentoutui kivuliaissakin kohdissa. Lopussa jokin alaselässä helpotti selvästi (tai muljahti paikalleen).

Ennen käsittelyä Frodo ontui etujalkaa ja liikkui epäpuhtaasti ja käänsi ulospäin myös oikeaa takajalkaa. Hieronnan jälkeen Frodo näytti olevan paljon iloisemmalla mielellä ja liikkuikin puhtaasti. Epäilyksenä on myös iskiastyyppinen hermosärky. Nyt saatiin taas viikoksi uusia ohjeita ja viikon kuluttua viimeinen hieronta ja mahdollisesti akupunktiota selkälihaksiin.

Tänään aamulla Frodo paineli lujaa metsässä ja jouduin sitä vähän hillitsemäänkin. Ontumisesta ei ollut mitään merkkiä. Toivottavasti nyt saataisiin Frodotus kuntoon. Jos ontumista vielä esiintyy vien Frodo lääkäriin ja se varmaankin kuvataan varmuuden vuoksi sekä hommataan kipulääkkeet ja katsotaan miten ne auttavat.

Milon BH-kisapaperitkin tulivat eilen (hui). Tänään olisi vuorossa ylimääräinen ratsastustunti :)

Mukavaa perjantaita lukijoille!