Kuvassa Milo metsässä ennen treenejä

Milon toiset maneesitokot meni (jos mahdollista) vieläkin paremmin kuin ensimmäiset. Milosta on kehkeytynyt erittäin kuuliainen ja innokas treenaaja.

Treenien alkuun tehtiin taas Milon kanssa reilu 15 minuutin remmilenkki tiellä. Pimeässä ohitettiin pariin otteeseen vieras uroskoirakin, mutta Milo ei siitä välittänyt. Heppojakin nähtiin ja Milo hieman haisteli ilmaa niiden kohdalla, mutta eipä muuten välittänyt.

Treenit aloitettiin menemällä edellisen ison ryhmän mukaan luoksepäästävyyteen ja paikallamakuuseen. Oltiin noin 12 koirakon keskimmäiset siellä rivissä ja ensimmäisenä luoksepäästävyys. Tämä ok :) Koska oltiin ensimmäistä kertaa näin suuren joukon keskellä paikkamakuussa jätin Milolle vielä takapalkan ja jäin jo noin 10 metrin päähän. Paikallaolo oli  2 minuuttia. Tämän jälkeen palasin seisomaan Milon vierelle ja olin siin hetken. Sitten etenin muiden ohjaajien riviin ja palattiin koirien luo yhdessä. Vapautin Milon suoraan maasta takapalkalle, sillä tätä maassa pysymistä nyt edelleen vahvistetaan. Milo oli oikein hieno :))

Sitten tehtiin maneesin päädyssä tokomalliin alo-luokan luoksetulo. Ensimmäsiellä kerralla palkkasin namilla suusta suoraan eteen ja liike loppui siihen, toisella kerralla palasinkin takaisin Milon viereen ja palkkasin namilla ja liike loppui siihen ja kolmannella kerralla palkkasin myös eteen, mutta pyysin vielä sen jälkeen sivulle ja sitten palkka. Milo oli oikein pätevä luoksetulossa :)

Tokon alohyppy seuraavaksi. JEE....Milo osaa sen nyt!!! Tehtiin kolmeen kertaan eri suuntiin ja aina ok. Palkkasin Milon joka kerta siinä vaiheessa, kun olin hetken seissyt sen vieressä ja seisomaan. En ota perusasentoa loppuun kovin usein, jotta ei rupea ennakoimaan.

Jäävissä liikkeestä seisominen takapalkalla ensin niin että kun käännyin 20 metrin päässä Milosta vapautin lelulle ja toisella kerralla kun olin palannut Milon viereen ja hetken siinä seissyt . Liikkeestä istuminen kokonaisuudessaan tosi hyvä.

Kaukokäskyjä takapalkalla ihan pienesti eli maasta - istu - maahan - istu ja vapautus palkalle. Olin ihan 5 metrin päässä.

Merkkiä tehtiin palastellen eli ensin merkille juoksua (namit merkin takana ja vapautus sinne). Sitten merkin edestä namilla ohjaten Milo merkin taakse suoraan seisomaan ja palkka siitä. Näitä hiukan vuorotellen.

Tähän väliin tehtiin koko maneesin pitunen pk -eteenmeno lelulle (jee). Miloa ei häirinnyt esteet, ruutumerkit yms. vaan se paineli täysillä ja suoraan. Eli oikein onnistunut tämäkin.

Pari noutoa vieraalla kapulalla. Molemmat ok ja mikä parasta Milo ei pureskellut. Milo malttaa myös odottaa rauhassa (toisin kuin Frodo) että otan siltä kapulan ja siirrän sen oikeaan käteen ja sitten vasta palkka.

Tehtiin myös pk-hyppynouto kapulalla (laitoin tokon hyppyesteen niin korkeaksi kun sen sai). Tokon hyppyestehän on paljon kapeampi mitä pk-puolella ja ajattelin että Milo yrittää kiertää, mutta ei :) Aivan loistavat hyppynoudot ilman apuja molempiin suuntiin.

Ruutuun juoksujakin tehtiin jossain välissä, siis ihan alkeita. Lelu valmiina ruudussa ja vaihtelevalta matkalta sinne lähetyksiä.

Milo tykkäsi kovsti ja lopuksi heittelin sille lelua ja sai riekkua sen kanssa. Meidän koulutusohjaajien ohjaaja sanoi, että Milon touhut näyttivät hyviltä ja hänkin oli sitä mieltä, että ei kun kisoihin vaan keväällä. Täytyy ruveta selaamaan tokokisakalenteria.

Poitsut rallittaa kotimetsässä.