Frodon kanssa treenattiin kotikalliolla. Alkuun merkkiä ja siitä ruutuun. Lähetin 10 metrin päästä merkille (merkin takana nami) ja kun Frodo oli syönyt namin käsky "seiso". Sitten vasemmalla kädellä näyttäen ja käskyllä "ruutu" lähetys ruutuun, jossa lelu valmiina. Pari kertaa meni ihan loistavasti ja kerran käskin ruutuun seiso ja kävin palkkaamassa kun seisoi ruudussa. Lopussa yritti karata merkiltä ruutuun ja jouduin kieltämään lujasti pariinkin otteeseen. No tämän jälkeen ei sitten meinannut lähteä ruutuun enään ollenkaan.....huokaus. Innostuneella käskyllä sitten lopulta lähti. Lopetettiin kahden erittäin onnistuneen jälkeen, eli hyvin merkille (jossa hetken seisoi) ja lähti innoissaan käskystä ruutuun lelulle.

Sitten ohjattua noutoa oikealle. Merkkiä piti käydä näyttämässä, jotta ei pyyhältänyt suoraan kapulalle. Pariin otteeseen yritti hakea keskimmäsitä (tennispalloputkiloa) joka erottuikin kaikista selvimmin, mutta kielsin. Saatiin oikein onnistuneita montakin, eli lähetys merkille ja sitten "seiso" ja oikealla kädellä merkki ja "nouto". Hyvä Frodo!!! Etäisyys merkiltä kapuloille oli vielä melkoisen lyhyt. Seuraavalla kerralla täytyy ottaa kentällä ihan oikean pituisella välimatkalla.

Lopuksi otettiin pelkkää merkkiä ja kun merkillä nätisti, niin pallo lensi palkaksi. Otettiin merkkiä eri suunnista ja eri matkoilta. Välillä kävin myös palkkaamalla namilla kun seisoi merkillä.

Sitten riehuttiin pallon kanssa.

Milolle ja Frodolle sitten yhtäaikaa TOKOn ALO -paikallamakuu. Eli ensin Milo maahan sitten kaksi metriä väliä ja Frodo maahan. Etenin reilu 30 metriä ja olin naama koiriin päin. Otin kellosta ajan reilu 2 minuuttia ja sitten palasin koirien luo. Ensin Milolle nami maahan ja sitten Frodolle nami maahan ja sitten yhtäaikainen vapautus suoraan maasta.

Sitten pieni metsälenkki ja pojat saivat lopuksi riekkua kongojensa kanssa pihalla. Olis pitänyt Milonkin kanssa tehdä kunnon treeni, mutta en millään jaksanut...