Eilen pääsi Milo treenaamaan. Meillä oli "räyhätreenit" ja pääpaino siis tietty räyhäämättä olemisella. Olikin kuulkaa aivan MAHTAVAA treenata Milon kanssa, kun se ei haukkunut, rähjännyt, vetänyt tai tehnyt mitään muutakaan ei toivottavaa :)))

Mulla oli Milolla ekaa kertaa treeneissä normaalin treenipannan lisäksi kuonopanta, mutta siinä kiinni oleva hihna aivan löysällä. Ihmeellinen kapine tuo kuonopanta, Milo oli ihan rentona ja vähän vaan vilkaisi muita koiria vaikka tehtiin paikallamakuuta, toistemme kiertämistä ihan läheltä, vierekkäin seuraamista, maahanmenoa ym. Milolla oli virtaa tehdä ihan vanhaan malliin ja yhtä ahne oli nameille ja taisteli lelusta innoissaan. Muut koirat siis kaikki Milolle vieratia ja sille aivan vieras paikkakin. Kun se räyhääminen jää pois, niin Milo on TODELLA hyvin kuulolla ja kontaktissa. Tällöin se myös tekee kaiken pyydetyn. Muiden haukkuessa tai muristessa kovasti Milo saattoi niitä kääntyä katsomaan, mutta aivan omatoimisesti siirsi huomionsa heti minuun. Mahtavaa!!

Myöskin se meille kaikkein vaikein, eli "ei kontaktissa" kävely muiden (vieraiden koirien kanssa) onnistui loistavasti. Harjoiteltiinkin ihan vaan rentona kävelyä yhdessä ja aina välillä joku kiersi muita yms. Voi että menipä sekin hyvin.

Nyt otetaan vaan mahdollisimman usein samanlaisia treenejä, jolloin pääsen Miloa palkkaamaan paljon, kun se on niin nätisti ja sitten vähitellen häivytetään toi kuonopanta. Varsinaisissa tottistreeneissähän en sitä edes käytä, mutta näissä "räyhätreeneissä" kyllä.

Alkuaika treenattiin eilen 3 koirakon kesken ja lopussa meitä oli neljä koirakkoa (koirat vaihtuivat välillä). Oli uroksia, narttuja, pentuja ja aikuisia. Kiitokset Terhille, odotellaan jo seuraavaa kertaa!

Tänään tulee Milon morsian vielä viimeisille treffeille ;)