Meidän koirilla on niin fiksuja ilmeitä, kuten kuvasta näkee...

Tänään olin ahkera ja siivoamisen sekä pyykkäämisen jälkeen jaksoin vielä treenata koiruuksien kanssa. Rakensin ala-autotallin eteen RallyToko -radan punasilla tokotötteröillä. Haastavan radasta teki se, että minun piti ilman lappuja muistaa mitä milläkin tötteröllä tehdään. Alun ja lopun lisäksi oli kylläkin vain kuusi tötteröä.

Milon treenit ensin. Milo olikin oikein innoissaan ja rata meni loistavasti. Radan jälkeen tehtiin vielä yksittäisinä liikkeinä lähes kaikki aloluokan liikkeet. Rata ja yksittäiset liikkeet tehtiin hihnassa. Kyllä se hihna on ikävästi tiellä, mutta suhteellisen hyvin kuitenkin selvisin. Ilman hihnaa jumppasin Miloa myös sivulle ja siitä eteen, takaisin sivulle ja taas eteen jne. Milo oppikin tämän tosi hyvin. Sivulle käskynä tietysti tuttu "sivu" ja eteen käskynä "kierrä". Aluksi ajatuksissani annoin "eteen" käskyn ja niinhän se Milo ampaisi matkaan...heh, heh. Unohdin aivan että pk-puolella tälle käskylle on ihan omat jutut. RallyTokossa on monta liikettä niin, että alkuun koira ohjataan ohjaajan eteen istumaan (30 cm päähään ohjaajasta). Osassa liikkeistä suoraan seisomasta ja osasta niin, että ensin ollaan perusasennossa koira istuen sivulla.

Milon kanssa tehtiin myös TOKO -liikkeitä pari. Ensin kisamaisesti liikkeestä maahan. Tämä meni yllättäen tosi loistavasti, joskin Milo meni maahan hiukan vinoon ja siitä johtuen myös loppu perusasento oli hiukan vino. Tämän jälkeen Milo teki myös liikkeestä seisomisen kisamaisena täysin oikein, YES! Tässä liikkeessä ei ollut mitään huomautettavaa. Toivottavsti nyt nämä kaksi liikettä pysyvät Milon "päässä" ainakin kisoihin asti. Seuraamiskohdatkin olivat paljon parempia mitä viime torstain treeneissä.

Sitten vuoroon Frodo. Frodo oli alkuun tosi innoissaan ja siitä johtuen poikitti kovasti kun tehtiin RallyToko -rataa. En kyllä tiedä tuleeko siitä miinusta kisoissa, mutta pyritään kuitenkin suoraan koiraan. Joskin RallyTokossahan arvostetaan yli kaiken iloista koiraa ja hyvää ohjaajan ja koiran suhdetta. No Frodo ainakin oli tosi iloinen :) Rata meni ihan ok, joskin mua edelleen se hihna jonkin verran häiritsee. Radan jälkeen myös Frodon kanssa yksittäisiä liikkeitä, mutta ei ihan kaikkia. Frodo ne kyllä periaatteessa osaa hyvinkin. Maltettiin lopettaa, kun meni tosi hyvin ja Frodo oli innoissaan.

Sitten lähdin molempien koirien kanssa 5 kilsan remmilenkille. Olikin oikein loistava ilma tänään. Aamulenkki tehtiin metsässä umpihangessa ja kyllä tuolla tiellä on selvästi helpompi edetä...ainakin minun. Nyt olis kyllä loistavat potkukelkkakelit, olispa meillä sellainen niin valjastaisin Milon potkurin eteen.