No niin pitkän loman jälkeen ensimmäinen työviikko (joskin vajaa sellainen) ohitse! Olihan se hiukan rankkaa, kun ei päässyt edes päikkäireille kesken päivän :) Eilen oltiin Hessun kanssa kahdestaan hallitreeneissä pitämässä hauskaa.

Ensin tehtiin niin pitkältä matkalta kuin mahdollista ruutuun juoksua, ruudussa seis ja maahan. Kävin palkkaamassa sinne maahan. Näitä aika monta ja pari kertaa suoraan lelulle juoksua ruutuun. Meni kyllä hyvin ja Hessu tykkäsi. Olin myös laittanut kaksi agiesteen tolppaa eri päihin kenttää ja kierrätin Hessua molempien ympäri, eli ensin toinen "kierrä" sitten täysillä toiseen päähän ja "kierrä" ja sitten palkka. Kiritin hiukan juoksemalla itse siinä välissä mukana. Oikein hienosti meni ja Hessu oli innoissaan. Pariin kertaan palkka jo yhdestä kierrosta. Vielä vahvistetaan kovaa vauhtia ja muutenkin "kierrä" liikettä ennenkuin ruvetaan treenaamaan niitä stoppeja samassa yhteydessä. Haluaisin, että Hessu stoppaa seisomaan suoraan laukasta ilman niitä paria raviaskelta.

Kaukoissa tehtiin todella pitkältä matkalta ainoastaan maasta - seiso (vapautus palkalle), maasta - istu  (vapautus palkalle). Koska istuminen jumitti, tehtiin myös maasta - istu - maahan - istu sarjana. Maasta seiso on nyt Hessulla paljon vahvempi ja tekee sen todella sutjakkaasti. Täytyy muistaa tuota maasta - istu ottaa taas mukaan. Jatketaan tätä pitkältä matkalta yhtä vaihtoa nyt jonkun aikaa hallilla ja kotona lähempää kaikkia vaihtoja. 

Liikkeestä maahanmenoon tarvitaan nopeutta, joten treenattiin niin, että mulla oli nami kädessä kun seurautin ja käskyllä "maahan" meni myös namikäsi alas ja Hebe sai namin. Alkuun sillä kyllä jäi takapuoli pystyyn, mistä ei namia tullut. Hiukan meni aikaa, ennenkuin saatiin menemään nopeammin. Tätä täytyy tehdä aina välillä ja vähitellen se namikäsi pois, mutta palkka heti kun menee maahan. Hessulla on alusta alkaen ollut vaikeuksia nopean maahanmenon kanssa. 

Hyppynouto tehtiin sekä puu- että metallikapulalla ja ennen luovutusta hiukan taisteltiin molemmilla kapuloilla. Tunnareita taidettiin tehdä 5 kertaa ja aivan loistavat. Oman vaihdoin joka kerta, tehtiin pitkältä matkalta ja eri suunnista. Oma vain käväisi mulla kädessä (mahdollisimman vähän mun hajua, jotta olisi tarkempi). Nyt tähän tunnariin vaan se rutiini kohdilleen ja aina kun mahdollista niin avaustajan kanssa. Ja myös niin, että muihin kapuloihin saadaan paljon avustajan "hajuja" ja omaan mahdollisimman vähän minun "hajuja". Eli Hessun täytyy olla tarkempi ja saisi myös mennä hiukan siistimmin kapuloille, välillä tönii niitä tassuillaan. 

Hessun kanssa myös frisbee -heittoa kahteen kertaan. Nyt sai jo aika hyvinkin kopit. Ensi kerralla otan kaikki frisbeet mukaan ja opetan sitä ottamaan monta koppia peräjälkeen (eli Hessun pitää irroittaa aina edellisestä ja kopata se seuraava). Aika kivaa, saisimpa Hessun Myy -siskon omistajineen näyttämään vähän mallia, kun ovat harrastaneet pidempään. Joskin eilen vakoilin hiukan toisella puolella treenaavilta frisbee -harrastajilta, miten pitäisi tehdä. 

Hessu teki myös agi -pussia. Se on niin hassu, tykkää siitä pussista ihan hulluna. Lähetin "pussi" ja sai aina lelun palkaksi, kun tuli sieltä täysillä ulos :) 

Treenattiin sitten Hessun kanssa (toista kertaa) merkkiä, kun piti harjoitella kuvaamista. Eli laitoin kameran hyppyesteen tolpan päälle kuvaamaan, kun Hebe teki merkkiä. Ollaan ilmoittauduttu Hessun kanssa tokon nettikurssille ja siinä on hyvä lähettää "opelle" aina välillä videoita hyvistä ja pieleen menneistä liikkeistä. Ensin tehtiin merkkiä ilman kameraa ja Hessu teki siis ihan yllättävän hienosti (ollaan tosin vielä tosi lähellä sitä merkkiä). Sitten kävin laittamassa kameran kuvaamaan, niin "merkki" -käskyllä Hebe meni ja hyppäsi sekä esteen, että kameran yli ja yritti noutaa sen kameran :) Seuraavalla kerralla sitten keskittyi vähän paremmin. Yritän tähän saada yhden meidän huiman videopätkän :)

https://vimeo.com/83904256

Oi että videointi on niin raadollista ;) Lisään (kunhan saan ladattua) tähän vielä yhden videon, missä huomaan tekeväni kaikki mahdolliset ohjaajan mokat. Ensinnäkin koira tekee kuten minä käsken (mutta käsken sen seisomaan väärään paikkaan). Sitten hoen "merkkiä" ja huidon kädellä (antamatta koiran hetkeäkään itse miettiä / ratkaista tilannetta). Lisäksi höpötän kokoajan ihan liikaa, voi Hebe parka ;) Eli seuraava video näyttää miten ei kannata tehdä. Onneksi Hebe ei näytä panevan pahakseen....

https://vimeo.com/83906238