Eilen kiiruhdettiin Hessun kanssa heti töiden jälkeen paimentamaan. Kuvia ei ole kuin tämä (näkyy sentään pari lammasta).

lambit.jpg

Tehtiin Hessun kanssa molemmat vuorot pyörössä. Alkuhaparoinnin jälkeen alkoi ohjaaminen sujua :) Sain Hessun pitämään oikean etäisyyden ja jopa suunnanvaihdoksista saatiin opettajalta kehuja. Hessukin keskittyi ja rauhoittui, kun minä olin rauhallinen ja kerrankin tiesin mitä teen ja ohjasin selkeästi. Tarvittaessa huomautukseksi riitti täpäkkä "hei" -sana, Hessu reagoi siihen nyt tosi hyvin. Kun pidetään taukoa ja käsken Hessua pysähtymään, se pysähtyy kyllä mutta saattoi ottaa pari askelta minua kohden, tarkoitus kuitenkin olisi, että Hessun alue on se missä se sillä hetkellä on, kun käsken tai poispäin (ei yhtään lähemmäksi). Tätä hiukan harjoiteltiin ja lopulta Hessuhan pysähtyi tosi hyvin ja "pois" käskyllä siirtyi niin pitkälle aidan reunaan kuin mahdollista. Se on kyllä hieno tunne, kun ohjaaminen sujuu hienosti, koira liikkuu pehmeästi ja lampaat liikkuvat rauhassa sinne minne pitääkin. 

Opettajan mukaan meni niin hyvin, että pian päästään jo pyöröstä pois treenaamaan kuljettamista. Jospa ehdittäisiin vielä lähiaikoina uudelleen paimentamaan. Pyörössähän ollaan nyt oltu lähinnä se vuoksi, että minun ohjaaminen on ollut ihan pielessä. 

Tänään Hessulla olisi vapaata treeneistä, mutta pitkälle lenkille olisi kuitenkin tarkoitus lähteä.

Viime sunnuntaina oli pitkästä aikaa ratsuna Eemeli ja opettajana Sari. Voi että Eemeli tuntui kovin vaikealta Kidin jälkeen. Hiki tuli molemmille, mutta Eemeli suihkutettiin tunnin jälkeen ja sai myös juoda suoraan letkun päästä (siitä se tykkää ). Kivaa, kun on taas vakitunnit ja vakijengi ratsastamassa :) Huomenna onkin sijainen ja vakiope Mia tulee vasta sitä seuraavalla viikolla. Niin ja helteet jatkuu!

Talon kattoprojektikin on saatu vihdoin loppuun :)

Valmis.jpg