Aikaa on taas kulunut ja kirjaamatta ainakin yhdet Sirken perjantai -treenit. Kokeilin ottaa kerrankin Hessun suoraan autosta treenaamaan (paikkamakuu ensin). Hessu kävi vähän kierroksilla ja haukkui innosta. "Tuomarin" kopelointi ja irti seuraten paikkamakuuseen. Ei enää haukkunut, kun ruvettiin hommiin. Kun oltiin piilossa, tuli todella kova sadekuuro ja Hessu nousi seisomaan (kurkkasin piilosta ja komensin maahan). Loppuajan pysyikin hyvin pää maassa vaikka satoi. Tehtiin vielä uudelleen EVL -tyylisesti lyhempi paikkamakuu (koko ryhmä alusta asti uudelleen paikkamakuuseen siirtymäkin), nyt kaikki ok, eikä enään noussut. Painoi jopa pään maahan, mikä hyvä :)

Hessu oli sitten vuorossa ekana tekemässä liikkeitä. Aloitettiin tunnarilla. Hessu oli niin tohkeissaan, että kävi ensin vaan hakemassa jonkun. Tämän jälkeen sitten keskittyi ja toi hienosti oikean. Lopussa vielä kertaalleen koemaisesti liike ja meni hyvin. Luoksetulossa teki pysät, mutta valui seisomisessa. Lopussa hinkattiin sitä seisomista lisää, eli sanoin todella täpäkästi kaksi kertaa peräjälkeen käskyn "seis", "seis". Tulin itse palkkaamaan. Tehtiin pitkään tätä ja kertaalleen välissä suora luoksetulo, joka hieno. Ehkä se Hessu pikkasen rupes nyt ymmärtämään, että pitää pysähtyä eikä valua.... Hyvä treeni! Ruutuun löysi hienosti, mutta rupesi sitten haahuilemaan, lisäkäskyillä sain ruutuun maahan ja sitten loppuliike ok. Tehtiin lopuksi vielä niin, että lähetin Hessun ruutuun ja kun seisoi siellä, heitti Sirke pallopalkan. Nyt todellakin se ruutu löytyy vauhdilla, mutta sitä stoppaamista siellä pitää treenata lisää. Tehtiin myös kaukot ja vaihdot olivat hyvät. Tällä hetkellä saattaa seiso - istu jumittaa, mutta on treenin alla. Ei kuitenkaan edennyt. Hienosti kuitenkin siirtää seiso - istuessa etujalkoja taaksepäin : ) Nyt vaan varmuutta, että menee myös heti istumaan, ettei tarvitse toista kertaa käskeä.

Alkuun siis tehtiin tunnari, luoksetulo, kaukot ja ruutu koemaisesti ja palkkasin kaikki liikkeiden välit. Teki vauhdilla ja innoissaan liikkeet ja vaihdoissa oli hyvin kuulolla, kun sai palkkaa :) Näin täytyy tehdä toistekin, sillä yleensä nämä väliajat on Hessulle hankalimmat, kun se keskittyy kaikkeen muuhun...! Oli erittäin hyvä treeni ja jäi hyvä mieli.

Valitettavasti sitten ei päästy sunnuntain kokeeseen :( Kovasti minua harmitti, mutta olin niin kovassa kuumeessa että nukuin koko päivän ja vielä seuraavankin. Voi kun johonkin kokeeseen nyt syksyllä päästäisiin tsekkaamaan, onko treenit tuottaneet yhtään tulosta. Jonossa ollaan ainakin yhteen kokeeseen ja parista muusta ei ole tullut vastausta.

hep1-normal.jpg

Keskiviikkona Hessu pääsi valkkariporukan kanssa paimentamaan Tuusulaan. Kuvassa Hessu odottelee omaa vuoroaan. Hessun ensimmäisellä kerralla oli kova ukkonen, satoi vettä ja valtavia rakeitakin hetken aikaa. Hessu kuitenkin toimi loistavasti, kun se otettiin liinasta irit. Liinassa kiihtyy liikaa, mutta irti päästessään kuunteli käskyjäkin. Tehtiin siis ihan suoraa kuljettamista ja käännöksiä kuljetuksessa. Näitä ei ennen olla oikein tehtykään varsinkaan näin isossa tilassa. Opettaja sai Hessun menemään ihan loistavan hienosti. Minulla meni aina itsellä välillä suunnat yms. sekaisin ja silloin tietysti Hessukin oli ihmeissään.

Toisella kierroksella Hessu oli vieläkin parempi, nyt ei onneksi satanut kuin vähän lopussa. Oli kyllä ilo katsoa miten hyvin Hessu teki kouluttajan kanssa, joka sanoikin, että koira on hyvä ja töissä kokoajan. Minun pitää muistaa olla oikeassa kohdassa, ohajata oikein, olla komentamatta koiraa (tekee ihan eleistäkin), tietää ylipäätään mihin olen menossa ja mitä haluan koiran tekevän...voi että kun vaikeaa. Kerran tietty pyllähdin maahankin sinne lampaiden sekaan :) Vaikka onkin vaikeaa, niin todella mukavaa puuhaa sekä minusta että Hessusta tuo paimentaminen. Pitäisi katsoa ihan säännölliset treeniajat meille, varmaankin vasta keväällä. Ja lampaat on kyllä ihania, ihan huomaamatta välillä rapsuttelin niitä paimennuksen ohessa ;)

Hessu eilen loikoilemassa kotipatiolla.

hep2-normal.jpg

Vanhuskoirat eilen kalliolla, juuri ennen kuin taas alkoi sataa!

hep3-normal.jpg