Eilen siis vietimme Hessun kanssa neljättä tuntia hakutreeneissä. Pieni pakkanen ja aurinkokin pilkahteli, mutta tuulta ei juurikaan.

Hessu pääsi radalle viidentenä. Koska Hessu viime treeneissä hämmästeli makaavia maalimiehiä oli tällä kertaa ympäri metsää makaamassa 5 maalimiestä ja yksi maalimies tiheässä kuusikossa hyvin piilotettuna. Hessu sai etsiä ukkoja omaan tahtiinsa ja aina kun näin, että sai hajun sanoin "äijä" kun lähti ukolle. Ensin löytyi yksi makaava maalimies, jota ei kyllä tällä kertaa ihmetelty lainkaan, namit syötiin reippaasti ja maalimies toi namien kanssa Hessun takaisin minun luokse. Tässä vaiheessa Hessulla nousi nenä pystyyn ja se saikin vainun siitä hyvin piilotetusta ukosta (mikä piti olla viimeinen), ehdin hyvin mukaan ja sanoin "äijä" ja Hessu olikin jo matkalla toisella puolella rataa olevalle maalimiehelle. Hienosti tämäkin. Muutkin maalimiehet löytyivät hienosti, eikä Hessu ainakaan tällä kertaa ihmetellyt yhtään metsässä makaavia maalimiehiä. Ensi kerralla taas hyvin piilotetut maalimiehet ja hajunhakua.

Illalla 30.12.2011 olin Milon ja Hessun kanssa kaarihallilla vuoden 2011 viimeisissä tokotreeneissä. Milo pääsi ensimmäisenä ja olikin kyllä TODELLA innokas. Alkuun luoksetuloa kisamatkalla, sekä seisomaan että maahan pysäytykset mukana. Loppuun vielä hinkattiin seisomaan pysähdystä. Yllättävän hyvin nämä luoksetulot menivät, vaikka Milo oli niin vauhdikkaalla päällä. Hypyt ja noudot myös hienosti (sekä puu- että metalli). Liikkeestä maahan ja istumaan myös hyvät. Ruutu olikin sitten ihan hukassa tällä kertaa (huoh). Aika pitkään sitä hinkattiin ja kyllähän se sieltä vähitellen muistui Milolle mieleen (kunhan se ensin oli juossut joka tötterölle seisomaan ja tehnyt kaikkea muutakin kummallista). Lopetettiin kuitenkin onnistuneeseen ruutuun juoksuun :) Tunnaria piti myhös muistutella ja kyllähän sekin sieltä mielensopukoista muistui Milon mieleen. Milolla olikin pitkä treenitauko, kun oli flunssassa. Lopuksi vielä Milon ja Pepin paikkamakuu (me ohjaajat olimme piilossa). Muuten hyvin, mutta Milo ennakoi nousemista tai kääntyi kyljelleen, kun tulin sen viereen. Tahkosimme tätäkin jonkin aikaa ja lopetettiin onnistumiseen. Loppuun Milon kanssa leikkiä ja riekkumista.

Hebe-mies oli myös energinen, suorastaan villi! Hypyt meni kuitenkin hienosti, sekä myös noudot. Hessu teki myös metallilla hyppynoudon ja tasmaanoudon. Noudotkin tuntuvat nyt niin valmiilta liikkeiltä, kun se tuo suoraan sivuille :) PK:ta varten täytyy sitten opettaa eri käskyllä se kapulan eteen tuominen. Kuitenkin tokokokeisiin mennään ensin, niin keskitytään nyt tähän. Seuraaminen vaihtelevaa, välillä hyivin ja välillä juoksi käymään Pepin luona (grr...). Paikkamakuu Pepin kanssa hienosti sekä namilla että ilman. Liikkeestä seisominen hyvä ja maahanmenossakin oli hienoista edistystä havaittavissa. Omaa tunnarikapulaa etsittiin myös. Hessu sai lopuksi juosta agilityputkea ja riehua narupallonsa kanssa.