Se olisi sitten maaliskuu ja ulkona keväinen keli, linnut laulaa ja ne vähäisetkin lumet mitä oli, lähes sulaneet. 

Eilen oltiin hallitreeneissä Hessun kanssa ja onneksi saatiin kaveriksi toinen koirakko (Hessulle uusi treenikaveri). Hessu oli taas into piukeena, kun mentiin halliin. Haukkui kun vaihdoin kenkiä, mutta kun komensin istumaan niin hiljeni. Aloitettiin seuraamisella. Taaksepäin seuraa nyt hienosti "per" käskyllä (ihan suoraan ja monta askelta). Tehtiin myös peruutusta minusta pois päin, osaa jo aika hyvin, mutta minun pitää hiukan liikkua Hessua kohden, jotta lähtee peruuttamaan. Peruuttaminen on todella hyvää jumppaa Hessun takapäälle. Seuraamisen käännöksissä vähän haahuili, joten jouduttiin niitä toistamaan. Muistettava ottaa seuraavalla kerralla taas pitempää seuraamissettiä. Ollaan viimeaikoina vaan hinkattu siirtymisiä ja käännöksiä, mutta pidettävä yllä myös sitä pitempää matkaa. Jos vaikka saataisiin joku liikkuroimiaan olisi huippua. Treenikaverin Hessu noteerasi, mutta muuten se ei kiinnostanut :)

Seuraavaksi tehtiin ruutuläksyä. Ensin pariin otteeseen pelkkää lätkää ja sitten lätkä ruutuun (hienosti meni). Kun lätkän muistaa laittaa sinne ruudun takareunalle, pysähtyy Hessu seisomaan juuri ruudun keskelle. En ole ruutua koskaan ennen alustan avulla opettanutkaan, hyvin kyllä toimii (tai ollaanhan me Hessun kanssa ruutua treenattu jo jonkin aikaa, mutta ollaan nyt tehty ihan alusta alkaen uudelleen alustan kanssa). Tehtiin myös edelliskerran läksyä, eli 25 metristä suoraan lelulle juoksuja. Pari kertaa myös Hessu ruutuun seisomaan (sivupalkka) ja pitkältä käsky maahan (ei saanut edetä yhtään) ja vapautus palkalle. 

Sitten oli vuorossa hypyt puukapulalla. Ensimmäinen meni persiilleen, kun Hebe karkasi hypylle ja kun komensin jäi lutkuttamaan tekonurtsia. Lopulta tuli kapulan kanssa takaisin. Kaksi seuraavaa olikin sitten loistavia, tähänkin tarvittaisiin sitä liikkuria. Nyt kun meillä on uusi ja hiukan painavampi kapula, ei Hebe enään pyörittele sitä kapulaa suussaan juuri lainkaan. Metallikapulan kanssa läksyjä, eli leikkien ja hetsaten (Hebe tykkää). Tehtiin myös niin, että kun juoksi täysillä metallikapulaa hakemaan ja otti sen suuhun niin ohjasinkin hyppäämään pari kertaa esteen ja sitten vasta luovutus. Sain myös hienosti onnistumaan kierron kautta noudot (molemmilla kapuoloilla) niin, että ottaa ne takakautta suuhun (YES) narupalloa palkaksi! Tuo on kyllä loistava tapa, ei leiki kapulalla lainkaan ja ote on muutenkin siistimpi, kun jo näkee minut ottaessaan kapulan. Tavoitteena siis kaikki noudot niin, että ottaa kapulan suuhun takakautta. 

Tästä olenkin tosi onnellinen eli TUNNARI :) Laitoin kapulat itse pihdeilla riviin (isot välit ja koemaisesti). Vein oman ja lähetin Hessun läheltä (3 metriä). Ensimmäisellä lähti hienosti, haisteli asiallisesti ja toi vauhdilla. Yllätyksenä palkaksi narupallo :) Toiselle vaihdoin oman, lähti hienosti, haisteli hyvin (näin että merkkasi oman), mutta haisteli vielä rauhassa kaikki läpi ja palasi ottamaan oman, hyvä tuonti ja luovutus ja taas palkaksi narupallo ja hurjasti kehuja :) Nyt vaan lisää välimatkaa, hyvä Hessu. Tähänkin sitä liikkuria tarvittaisiin, jotta saataisiin tehtyä ihan koemaisesti. 

Tässä välissä tehtiin paikkamakuu. Hessu irti kehään (toinen koirakko harjoitteli vieressä omaa paikkamakuutaan), minä menin ulos piiloon. Olin 4 minuuttia. Tässä salaa otettu kuva yhden pienen ikkunan läpi (aika hyvin onnistui, vaikka itse en kyllä nähnyt yhtään mistä kuvan otin....). Takaa kuuluvat toisen ryhmän häiriöt tai toinen koirakko ei Hessua häirinnyt lainkaan. Ikkunan raosta kurkkiessani huomasin, että haistelua kyllä hiukan esiintyi, mutta oli selvästi rauhallisempi kuin yleensä. Siihen mielentilaan nyt täytyy taas panostaa, sillä jokaisesta maan haistelusta menee sitten kokeissa pisteitä. Palasin Hessun taakse, käskytin istumaan (oltiin hetki paikallaan) sitten käskytin pois kehästä ja palkka vasta kehän ulkopuolella. Nyt Hessu osaa jo odottaa että päästään kehästä ulos (hyvä niin). 

WP_20140228_003-normal.jpg

Kaukoissa uutena läksynä seiso - istu. Tässäpä pieni videopätkä Hessun "tanssivista" takajaloista. Kyllä me vielä saadaan ne pysymään paikoillaan. Kotona tekee ruokapalkalla jo paljon paremmin, mutta tuo halli on aina vaikeampi paikka. 

https://vimeo.com/87923478

Lisäksi Hebe teki hiukan luoksetulostoppia (seiso) sivulelulla ja kierron kautta  (seiso ja maahan) sekä kierron kautta frisbeen kiinni ottamista :)