Eilen ennen koulutusten pitoa Hessulle pikaiset treenit kotona. Aiheena oli hyppynouto ja tasamaanouto metallilla. Hessu hyppäsi ihan innoissaan, mutta kun tehtiin todella kapealla esteellä, pyrki kiertämään. Annoin sitten lisäapuja, jotta muisti hypätä myös takaisin. Mutta siis Hessun ote puukapulasta on parantunut ihan mielettömästi. Kapula ei pyörinyt suussa ja Hebe piti tiukkaan kiinni niin kauan, kunnes sanoin "irti". Ihan loistavaa :) Loppuun vielä pariin kertaan kapulasta vetoa noudon jälkeen. Kapulasta "taisteleminen" oli kyllä loistava apu tähän, eipä enään roikottele kapulaa löysästi tai pudottele. Nyt vielä paljon treeniä, että hyppää varmasti takaisin myös vinoon heitetyn kapulan kanssa.

Sitten uudella metallikapulalla. Kapula kolisi suussa, mutta noutaa kyllä. Tehtiin sitten myös metallikapulan kanssa "taistelua" ja yllättäen se ote parani myös hiukan metallissa. Hessu oli niin innoissaan,  kun vähän leikkitaisteltiin metallikapulan kanssa. Tätä nyt paljon lisää, sillä ote on vielä liian löysä. Tarvitaan myös vauhtia metallinoutoon, ajattelin kokeilla niin, että pidän Hessusta kiinni ja oikein innostan, mutta päästän vasta hetken kuluttua ja kun tulee kapulan kanssa niin sitä leikkitaistelua. Eiköhän tämäkin tästä.

Loppuun vielä ruutuun juoksuja. Käsky "ruutu", "hyvä" ja pallo palkaksi. Oli kyllä jotenkin koko ruutu Hebellä hukassa...mutta kyllä se sitten lopulta löytyi ainakiin pariin otteeseen. Lisää vaan treeniä, tänään siirretään ruutu alapihalle ja jatketaan.

Ruutu on nyt ollut kaksi päivää valmiina pihalla ja kyllä mua illalla nauratti, kun tultiin vanhuskoirien kanssa lenkiltä, niin Frodo & Milo juoksi kimpassa ruutuun seisomaan ja katsoivat mua odottavasti. Kehuin tietty ja lähetin Milon vielä uudelleenkin, oli ne niin tohkeissaan. Pitäisi niidenkin kanssa treenailla noita rauhallisimpia liikkeitä. Milo kyllä meni täysillä, mutta Frodo tyylilleen uskollisesti rauhallisesti mutta määrätietoisesti.