Esineruutu oli omalla pihalla, mutta sellaisessa paikassa, missä ei ole aikaisemmin ollut. Ruudussa myös jyrkkä kallio ja isoja kiviä. Noin 40 m syvä ja vain 30 m leveä (käytin molemmille samaa ruutua, samoja esineitä ja samoja paikkoja esineille).

Ensin Frodo

Frodo toi kaksi ensimmäistä esinettä todella nopeasti, hyvää etsintää ja hyvät luovutukset. Sitten lähetin kolmannelle ja Frodo lähti, mutta parin metrin päässä pysähtyi ja tuli haistelemaan mun käsiä ja sen ilme selvästi sanoi että "Hei mä toin jo kaksi, tässä vaiheessa tulee aina se palkka". Mä oon ilmeisesti treenannut vähän liikaa avoluokan esineruutua. Frodo teki vielä toisenkin lähetyksen jälkeen saman. Sitten otin sen sivulle istumaan ja rauhoitin sekä itseni että koiran. Sitten lähetin ja Frodo lähti hyvin, joutui kyllä tosissaan tekemään töitä, sillä kolmas esine oli todella vaikeassa paikassa. Luovutus jälleen hyvä ja palkaksi makkaraa ja kongoleikkiä. Siten vietiin Frodon kanssa Milon esineet samoihin paikkoihin.

Sitten Milo

Milo toi ensimmäisen tosi nopsasti ja hyvä luovutus, palkaksi makkaraa. Toinen tuli myös vauhdilla takalinjalta, mutta pudotti esineen mun jalkoihin, nosti itse ja palkaksi makkaraa. Kolmas oli myös Milolle vaikea. Etsi todella hyvin aluetta ja kun ei löytynyt palasi mun luokse. Vasta neljännellä lähetyksellä sai hajun ja esine tulikin vauhdilla ja hyvä luovutus. Palkaksi makkaraa ja jättikehut. Milo selvästi tykkää esineruudusta eikä se väsy tai paineistu vaikka nytkin jouduin vikaa esinettä varten lähettämään neljä kertaa. Milo olisi ollut ihan valmis etsimään vielä lisääkin :)

Oikein hyvä oli esineruutu molemmilla. Seuraavaksi täytyy ottaa Frodolle ihan kisamittojen ruutu ja kolme esinettä ja palkka sitten viimesen esineen jälkeen. Milolle voisi ottaa myös kisamittojen ruudun ja ehkä kaksi esinettä ihan takarajalle ja palkka joka esineen jälkeen. Frodollahan on ihan mahtavan tarkka nenä, mutta täytyy sanoa, että Milokin on yllättävän tarkkanenäinen. Kunhan Milo malttaa keskittyä vielä vähän enempi, ei siltä jää kyllä mikään esine löytämättä :)

Sitten me lähdettiin metsään lenkille ja täysillä koirat menikin!