Eilen käytin Hessun lääkärillä, kun huomasin että sillä oli tullut toiseenkin korvaan korvatulehduksen merkkejä. Toinen korva tuli ensin punaiseksi ja hiukan likaiseksi. Sain korvan aika hyvään kuntoon käyttämällä korvanputsausainetta, mutta koska toiseenkin korvaan tuli ihan päivässä todella pahat korvatulehduksen oireet varasin lääkärin.

Ensin Hessu punnittiin ja olen saanut sen laihtumaan kilon :) Painoi viimeksi 25,9 ja nyt vaaka vilkutti 24,8 ja 25 välillä, merkittiin tuo 25 ylös. Vielä tavoitteena toinen kilo.

Korvat tutkittiin tarkasti ja jälkimmäisenä kipeäksi tulleen korvan tärykalvokin oli pahasti tulehtunut. Se korva mitä olin alkuun hoitanut oli parantumaan päin ja vain lievä tulehdus. Molemmista löytyi kuitenkin näytteiden perusteella hiivaa ja bakteereja joten saatiin tuhdit korvalääkkeet.

Kysyin myös Hessun tassuista, jotka vaivaavat vähän väliä. Näytteistä ilmenikin runsas hiivan kasvu myös varpaissa ja saatiin tujut lääkkeet siihenkin. Lisäksi pyysin lääkäriä vielä tutkimaan Hessun kuivaa ja hilseilevää ihoa. Lääkäri tuli siihen tulokseen, että olisiko aiheuttajana jokin ruoka-allergia. Hessu joutuikin erikoisruokavaliolle. Alkuun 2 kk pelkästään proteiinilähteenä kanaa ja lisäksi vain kasviksia. Eli Hessu on nyt kaksi kuukautta raakaruualla syöden vain kanaa, kasviksia ja Nutrolin öljyä. Herkkuina saa sitten broilerin siipiä tai kauloja ja treeninamit täytyy väkertää vaikka broilerin sydämistä.

Harmittaa, kun noissa lääkkeissä on se 7 päivää varoaika kokeisiin tai näyttelyihin osallistumiseen, niin meidän koesuunnitelmat meni kyllä nyt uusiksi. Toisaalta ihana nähdä, kun Hessu jo kaksien korvalääkeeiden laiton sekä yhden tassujen hoidon jälkeen näyttää paljon rauhallisemmalta, eikä sitä kutita mikään :) Taisi näissä tulehduksissa olla yksi syy myös siihen, että se on yllättäen ruvennut enempi räyhäämään vastaantuleville koirillekin. Muilla koirilla ei ole mitään oireita, kaivelin niidenkin korvat ja varpaanvälit sekä ihon.