Eilen meillä oli Hessun kanssa taas ohjelmassa Ninan treenit. Ennen treeniä nähtiin Hessun Myy sisko ja päästiin onnittelemaan FIN MVA -tittelistä :) Tässä pari kuvaa sisaruksista.

HepeMyy2-normal.jpg

Söpikset ;)

HepeMyy-normal.jpg

Itse treenit aloitettiin edellisen koirakon kanssa paikkamakuulla (parina siis pieni terrierinarttu). Tehtiin koemaisesti. Vapaana seuraten kehään, minä piiloon, arvostelu ja vapaana seuraten pois kehästä ja palkka. Hessu oli pysynyt hyvin, ei hännän viuhtomista eikä edes katsonut vieruskaveria. Alkuun pää oli noussut ylös ja alas useasti, mutta lopussa makasi paikallaan pää maassa. Häntä  rupesi heilumaan, kun palasin piilosta ja vasta siinä vaiheessa kurkkasi myös viereistä koiraa. Nyt työstetään pään maassa pysymistä, sillä luulen, että se ona ainoa asento, missä pysyy täysin paikallaan. Sellainen se meidän ikiliikkuja Hebe on ;)

Ensimmäisenä aiheena ruutu, joka oli alkuun aivan hukassa. Hessu tarjosi jopa merkille menoa? vaikka ei sitä olla juuri koskaan treenattu. Nina kävi sitten pariin kertaan taputtamassa sitä oikeaa kohtaa ja piirrettiin myös mun avuksi ne viivat (minkä sisällä Hessun pitää olla ennenkuin voin huutaa "hyvä" ja heittää palkan). Saatiinkin sitten kaksi tosi hienoa ja lopetettiin siihen. Loppuun vielä eri suunnista pitkältä ruutuun lelulle juoksuja. Nyt saatiinkin läksyksi tehdä enemmän pitkältä ruutuun lelulle juoksuja, kun ollaan nyt niin paljon tehty sitä oikeaa paikkaa, että vauhti on vähän kärsinyt. No nämä läksyt on takuulla Heben mieleen ;)

Toisena aiheena tunnari, joka edellistreeneissä ei onnistunut lankaan. Päätettiin kuitenkin tehdä koemaisesti (paitsi että jätin Hessun makaamaan, kun käännyin ympäri). Yllättäen tämä meni aivan loistavasti, Hessu työskenteli rauhassa, keskittyneesti eikä rouhinut kapuloita. Toi oman, eikä pureskellut luovuttaessa. Oli niin hieno, että vaan palkkaa eikä tehty uudestaan. Tässä tulee meidän nyt työstää lisää matkaa, eli yli sen 10 metrin. Hessulla kun tuppaa olemaan vaikeaa, mitä pitemmältä se lähetetään kapuloille. Hyvä mieli jäi tästä!

Ehdittin sitten vielä tekemään luoksetuloakin. Tehtiin koemasiesti, missä pysät oli molemmat hyvät (seisominen hiukan hidas minun makuuni), mutta Hebe reagoi kaikkiin liikkurin käskyihin. Eli teki kyllä, mutta kääntyi aina ensin katsomaan liikkuria, kun se sanoi "käsky". Odotti myös hienosti minun käskyä. Täytyy nyt päästä treenaamaan häiriössä, eli paljon käskyjä ja ihmisiä pyörimään ympärille, kun treenataan (niiden häntä pystyssä kulkevien uroskoirien sekaan)....ei oo helppoo näin häiriöherkän koiran kanssa. Loppuun tehtiin vielä luoksetulo sivupalkalla ja siitä seis (saatiin ohjeeksi tehdä paljon pitemmällä matkalla) ja ihan lopuksi vauhtiluoksetulo suoraan lelulle mun taakse.

Ennen treeniä Hessu sai haistella juoksuisen nartun kanssa, joka oli myös treenannut ko. kentällä, mutta ihme kyllä, se vaikutti hyvin vähän. Kaksi kertaa taisi Hessun neneä mennä maahan, mutta muuten ok. Erittäin hyvää treenitä tuokin. Hessu käyttäytyi hyvin, eikä provosoitunut edes ohi kulkevasta vieraasta koirasta (jolla häntä ylhäällä), joskin oli silloin tiukasti käskyn alla. Parempi mieli pitkästä aikaa, ehkä tämä tästä vielä. Ninakin muistutti, että vaikka kävi se Hessun karkaus, minun täytyy osata nyt olla rentona muiden koirien ilmestyessä, etten viestitä Hessulle että olisi jotain hätää.