Eilen taas pakkasin mukaan sekä Milon että Frodon. Aloitin Milon kanssa. Ihan alkuun seuraamiskaavio, missä käännöksiä, juoksua hidasta ja normaalia käyntiä. Meni hyvin. Sitten katsottiin miten se "muhimaan jätetty" liikkestä seisominen onnistuu. Ensimmäisen tein käsiavulla ja se hyvä. Toisella kerralla sujui loistavasti ilman apuja

Sitten harjoiteltiin luoksetulon eteen tuloa. Pari kertaa Milo yritti hyppäämällä varastaa lelun mun leuan alta, mutta toistojen jälkeen kyllä sitten asettui.

Kun Eve ja Topi tulivat kentälle, jätin Milon paikkamakuuseen. Hyvin pysyi ja palasin palkkaamaan kyykkyyn Milon viereen rauhotellen ja namia syötellen ja lopuksi lelu.

Tähän väliin tehtiin koko kentän pituinen eteenmeno suoraan lelulle.

Sitten Eve toimi meille liikkeenohjaajana ja tehtiin seuraamista, muuten ihan loistavasti, mutta Milolta oli perusasennot hukassa (jäi seisomaan kun pysähdyin). Tein sitten niin, että pari askelta eteenpäin pysähdys jne. ja aina kun istui välittömästi niin kehut ja palkka. Rupesihan se sitten onnistumaan sekin...

Sitten tehtiin ihan läheltä AVO luokan kaukoja, eli maahan - istu - maahan - istu jne. apuna nami. Ihan ok.

Lopuksi vielä toiseen suuntaan reipas ja vauhdikas eteenmeno ja sitten autolle.

Frodo tuli sitten tekemään ihan pienen, pienen pätkän seuraamista ja palkkasin pallolla kun seurasi HYVIN KATSEKONTAKTILLA normaalissa käynnissä. Onnistui helpostikin, koska Frodo oli niin innoissaan.

Sitten vielä kauojen maasta - seiso ja heti palkka ja sitten autoon.

Tähän väliin vedettiin Even kanssa yhteiset treenit meidän ryhmäläisille, koska paikalla oli sen verran vähän porukkaa.

Meille kouluttajille olikin sitten järjestetty klo 19.00 alkaen Mari Leiviskän vetämää koulutusta. Ensimmäisenä koirakkona olin minä ja Frodo. Halusin opastusta meidän kaukoihin (jotka siis onnistuvat aina treeneissä, mutta kisassa ei tee yhtään vaihtoa) sekä uuteen Frodon ongelmaan, etttä ei pysähdy luoksetulossa seisomaan.

Ensin pureuduttiin kauko -ongelmaan ja tehtiin ensin täysin kisamaisesti luoksetulo, ja tasamaanouto ja sitten kaukot (ja mun piti vasta tässä vaiheessa palkata heti, jos tekee vaihdon).

Luoksetulossa oli kyllä vauhtia ja pysähtyi seisomaan vasta lähes mun edessä. Noudossakin ennakoi edestä sivulle siirtymisen. Minä käyttäydyin yhtä jäykästi kuin kisassa ja siksi Frodo näitä kisavirheitä tekikin. Sitten kaukot ja yllättäen Frodo NOUSI maasta - seiso ihan loistavasti ja minä heitin vinkupallon palkaksi. Nyt täytyy näitä tällaisia treenejä tehdä eli pari liikettä jäykkänä ja kisamaisesti ja sitten kaukot ja HETI, kun tekee vaihdon hyvä palkka ja kehut.

Luoksetulon pysäytykseen saatiin ihan loistava neuvo, eli jätän Frodon makaamaan ja lähden juoksemaan pallo kädessä jonkin matkaa juostuani huudan tänne ja kun Frodo on kovassa vauhdissa käännyn ja heitän pallon taaksepäin sanomatta mitään. Käden liike muistuttaa mun merkkiä kun pysäytän ja Frodo teki tosi täpäkän jarrutuksen ja lähti taaksepäin. Tämä auttaa myös siihen, että Frodo ei rupea ennakoimaan niitä pysähdyksiä, jos paljon treenaan. Tätä teen nyt vielä moneen kertaan ennen kisaa, on Frodostakin kivaa :)

Frodon kanssa aletaan myös treenaamaan niin, että palkka jätetään repun viereen kentän reunalle ja sitten vapautetaan sinne (voi sitten hyödyntää kisoissakin). Aloitetaan ensi kerralla ihan siitä, että Frodon kanssa kentälle, jätetään yhdessä reppu ja pallo. Otan Frodon sivulle perusasentoon ja hyvä katsekontakti ja heti vapautus lelulle. Sitten Frodo autoon ja Milon vuoro. Sitten Frodo uudestaan ja tehdään jotain muuta jne. Aikaa pidennetään vähitellen. Toivottavasti tästä olisi apua ja se pitäisi sen paremmin vireessä, jos tämä onnistuu niin kisatkin menisivät paremmin.

Ennen kisaa täytyy myös kotona harjoitella sitä että ei ennakoi sivulle siirtymistä. Täytyy vaan syöttää herkkuja siinä edessä, jotain teen selvästi kisassa erilailla, koska tekee tämän ennkoinnin lähinnä vaan siellä. Täytyy yrittää olla rennompi, kun otan kapulan vastaan tms.

Oli kyllä erittäin mielenkiintoista ja hyödyllistä koulutusta. Muiden tekemisistä tuli myös paljon hyviä ideoita. Esimerkiksi kaukokäskyjen opettamiseen sain hyvän vinkin, jota voin hyödyntää sekä Milon että Frodon kanssa. Innolla jo odottelen seuraavaa koulutuskertaa!