2135572.jpg

Eilen iltpäivällä pientä tokoaktivointia molemmille.

Milolle otin ihan ensimmäistä kertaa merkkiä. Aloiteltiin niin, että nami merkin takana ja sitten lähetys. Milo lähti vauhdilla merkille söi namin, seisoi vähän aikaa paikallaan (minä tietysti kehuin kovasti). Sitten Milo toikin mulle sen tötterön....kyllä mua vähän nauratti. Jatkossa sain estettyä tötterön tuonnin, joskin pari kertaa se sen kyllä otti vielä suuhun. Otettiin myös lähitreeniä niin, että ohjasin Milon namin kanssa merkin taakse suoraan seisomaan. Ihan lopuksi vielä pidemmältä merkille juoksuja, eikä onneksi enään tuonut sitä koko merkkitöttöeröä minulle.

Sitten Milon kanssa seuraamista. Tehtiin sitä "takapää taipuisaksi" seuraamsita, eli minä liikun sivuttain suurta ympyrää tasasella vauhdilla ja Milo pyrkii pitämään oikean seuraamiskohdan. Olin kyllä positiivisesti yllättynyt, kuinka notkeasti Milo seurasi. Välillä aina pysähdyin ja palkkasin upean hienosta perusasennosta sivulla :)

Sitten Frodotus, joka aloitti myös merkillä. Ensimmäisellä kerralla lähetin Frodon pitkältä mäenpäältä merkillä ja meni kyllä ihan mielettömän hyvin! Tehtiin merkkiä eri suunnista ja lähetin sitä jopa niin, että oli seuraamassa selkä merkillä päin ja siitä käsky ja salamana etsi merkin katseellaan ja paineli sinne kaunnisti. Voi että kun hineot merkit!!!

Sitten kaukoja läheltä. Ensin vähän tökki, mutta sitten tein terassin reunalla piiiitkältä ihan kunnon sarjan ja Frodo teki kyllä ihan sikahienosti (etukäpälät eivät liikkuneet milliäkään) ja myös istu - seiso vaihdon "back" komento toimi loistavasti.

Kummatkin koirat palkattiin ainoastaan namilla näissä pikkutreeneissä. Treenien jälkeen metsään juoksemaan ja vauhtiahan piisasi eikä Milo ontunut tai varonut jalkaansa enään laisinkaan. Anturan haava olikin liimautunut siististi kiinni eikä sitä juurikaan edes erottanut enään.

Rokki -kissakin oli eilen pitkän ajan ulkona. Ihme kissa kun tykkää märästä ja pienestä vesisateesta ;) Jeppe -koirakin viihtyy vesisateessa ulkona, mutta lumi on siitä tosi "yäk".

Nyt pidetään peukkuja, että viime yönä satanut lumi säilyisi aattoon asti!