Sateesta ja päänsärystä huolimatta kannatti lähteä eilen illalla Hessun kanssa treeneihin. Meidän aika oli puolituntinen.

Aloitettiin luoksetulon ongelmalla (Hessu töykkäsee tai koskee minuun lähes joka kerta luoksetulon sivulle tulossa ja siitä napsahtaa parikin pistettä kokeissa pois). Saatiin tähän ihan loistava treenitreenikikka. Jätän Heben istuman yhden-kahden metrin päähän. Laitan vasempaan käteen namiin ja nostan käden suoraan sivulle. Sitten käsky "tänne". Hessun on tultava suoraan sivulle ja katsottava minua (ei sitä nami kättä). Alkuun vähän pomppuhyppelyä käden luona ja silmien pyöritystä kohden namikättä. Parin toiston jälkeen onnistui hienosti. Hessu tuli vauhdilla suoraan sivulle (ei ohi eikä töykkäsyä) ja katsoi minua kauniista ja siitä sai sen vasemman käden palkan. Tämän treenin lisäksi tulee namikäden heilutukset joka suuntiin (Hessun pitää edelleen pitää vain minuun kontaktia). Vähitellen lisätään myös välimatkaa ja lasketaan kättä alaspäin. Nyt oikein innolla odotan, että päästään tätä tekemään. Olisi kyllä loistojuttu, jos oppisi olemaan koskematta mun vasempaan käteen.

Toiseksi brobleemaksi onlin valinnut noutokapulan pureskelun. Sitä esiintyikin taas runsaasti, kun näytettiin meidän tilanne ohjaajalle. Tähänkin löytyi oiva kikka. Hessu sivulla perusasennossa ja annan sille kapulan "pidä" käskyllä. Oikeassa kädessä minulla on sen lemppari narupallo (tai vaihtoehtoisesti nami) ja tuon sen Hessun lähelle. No Hebehän tuijottaa tosi tarkkana sitä lelua eikä muista pureskella lainkaan...ei siis yhtään (uskomatonta). Hetken kun on ollut purematta kehumista, "vapaa" käsky ja narupallo tai nami palkaksi. Kapulan saa pudottaa vapautuksen yhteydessä. Jee, tätäkin ruvetaan nyt viemään eteenpäin. Tämä auttanee aikanaan myös niihin tunnarkiapuloiden silppuamisiin.

Kolmantena ongelmakohtana oli se, että seuraamisessa kun tulee pysähdys jää Hessu jostain syystä kovin eteen istumaan. Alkuun näytettiin meidän seuraamista ja se oli kuulemma parantunut hurjasti (yes). Ongelmaan saatiin sellainen apu, että juuri ennen pysähdystä (aina silloin tällöin) sanonkin Hessulle "sivu" ja heti pysähdys. Tällöin piti tosi hyvän paikan ja sai siitä tietty hyvän palkan. Tätä tekemällä pääsen ainakin välillä palkkaamaan siitä oikeasta kohdasta pysähdyksen yhteydessä.

Eli paljon tuli taas ajateltavaa ja treenattavaa.