Koska Milo on sairaslomalla otin Hessun mukaan viime maanantain Nina Mannerin treeneihin. Alkuun yhdessä muiden kanssa paikkamakuuta. Hessu oli kovin levoton, mutta etupalkan kanssa pysyi kyllä. Omalla vuorolla pyysinkin apua luoksepäästävyyteen ja paikalla makaamiseen ja ylipäätään maahan menemiseen.

Ennen omaa vuoroa tehtiin Hessun kanssa hiukan seuraamista, noutoja (puu, metalli) sekä liikkeestä seisomista ja maahan menoa.

Luoksepäästävyydessä ei sitten ollutkaan mitään ongelmaa, Hessu istui sivulla kuin tatti Ninan kopeloidessa. Hyvä juttu! Nyt vaan ylläpidetään tätä.

Paikkamakuuseen sain ihan uudenlaisia ohjeita, joiden tarkoitus on muuttaa kokonaan Hessun mielentila. Eli minun tulee erilaisissa paikoissa makuuttaa Hessua (niin, että itse olen ihan metrin päässä) niin pitkään (puolituntia - tunti) että Hessun mielentila on rauhallinen. Kun Hessu rauhottuu palaan todella rauhassa sen vierelle ja kyykistyn palkkaamaan sen rauhassa ja ruualla sen maatessa. Tehtiin treeneissä kertaalleen ja Hessu taisi maata noin 10 minuuttia, kun selvästi rauhoittui (sille tuli selvästi rauhallinen ilme, eikä se välittänyt vaikka muut heittivät koiralle palloa vieressä). Tästä sitten palkkasin rauhassa.

Maahan menemiseen saatiin uusi ohje, eli innostan ensin Hessua lelulla ja sitten nopeasti lelu maahan ja samalla käsky "maahan". Näin saatiin Hessu menemään paremmalla tyylillä maahan ja reippaasti.

Pariin otteeseen olen tehnyt rauhoittavaa paikkamakuuta kotikalliolla, kotipihalla ja treenipaikalla agimestassa. Kyllä se Hessu rauhoittuukin ihan  ok, mutta kestää kyllä jonkunaikaa, kun sillä alkuun pää pyörii ja kaikki pitää huomioida. Jos on noussut tai siirtynyt vinoon, olen palauttanut rauhassa makaamaan.

Sisähallilla treenattiin paikkamakuun lisäksy hyppyä, seuraamista ja jääviä liikkeitä. Täytyy nyt vain muistaa aina ottaa tuo paikkamakuu loppuun, jolloin se rauhoittumisen jälkeen siirretään vain autoon. Tärkeää, jotta se jatkoissa yhdistää paikkamakuun rauhoittumiseen ja siihen, että sen jälkeen ei tapahdu mitään kiihdyttävää.

Kotipihatokojoa on myös tehty pariin otteeseen ja tänään mennään taas tokotreeneihin. Koitetaan tehdä hiukan kisatyylisesti ainakin pari liikettä.