Eilen hakuiltiin ja taitaapi olla nykyään ihan sääntö eikä poikkeus, että treeneissä sataa ja on märkää.

Oltiin kisaradalla (paljon umppareita) ja tallattiin aloluokan rata. Milolle oli kolme ukkoa ja kiintorullailmaisulla. Yksi ukko etukulmassa ja kaksi muuta radan takakulmissa, kaikki ukot 50 metrissä.

Ensimmäinen lähetys oikealle ja Milo tulikin tuota pikaa rullan kanssa ja toi rullan ihan käteen asti. Näytölle lähdössä taas sähelsin niin, että Milo lähti vasta toisella "näytä" käskyllä. Meni kyllä vauhdikkaasti. Ukko oli maapiilossa (maakuopassa jossa kansi). Palkaksi namit.

Sitten lähetys vasemmalle joka oli tyhjä, mutta josta Milo tuli rullan kanssa eli valeilmaisu. Lähdin kuitenkin normaalisti näytölle ja kun ukkoa ei tyhjästä umpipiilosta löytynytkään sanoin Milolle oikein ihmettelevällä ja vähän toruvalla äänensävyllä "öh höh, eihän täällä ketään ole, mitä oikein meinaat". Milo menikin todella noloksi ja korvatkin lerpahtivat sivuille. Sitten palattiin keskilinjalle ja lähetin uudestaan vasempaan etukulmaan. Nyt teki hyvän tyhjän ilman valetta ja palkaksi keskilinjalla nami ja kehut. Milo oli selvästi niin tohkeissaan, että ei ollut tarkastanut umpparia kunnolla (siellä oli kuitenkin ollut edelliselle koiralle maalimies, joten hajujakin oli).

Sitten lähetys oikealle ja hyvä tyhjä ilman valeita (täälläkin alueella oli edelliselle koiralle käytetty umpipiilo ja yksi käyttämätön umpipiilo). Sitten lähetys vasemmalle, jossa myös edelliselle koiralle käytetty umpipiilo ja Milo teki hyvän tyhjän. Sitten oikealle tyhjä, joka ok. Laitoin jälleen oikealle siitä mistä tuli ja Milo tulikin vauhdilla rullan kanssa, jonka toi kauniisti käteen asti. Nyt maltoin rauhassa kiinnittää näyttöliinan ja Milo lähtikin hienosti näytölle. Palkkana namit. Piilo oli umpinainen iso roskis.

Sitten lähetys vasemmalle ja hetken kuluttua Milo tulikin rullan kanssa. Rulla hienosti mulle käteen asti ja näytölle. Palkkana lelu. Maalimies oli puusta rakennetussa umpipiilossa.

Ilma oli melkoisen raskas, mutta hyvin Milo jaksoi. Valeen jälkeen Milo olikin ollut piiloilla tosi tarkka ja haistellut tarkkaan piilot ympäriinsä ennen rullan ottamista. Tosi hyvä :) Umpipiilotreeniä vaan edelleen ja myös niin, että on käytettyjä umpipiiloja joissa ei ole ukkoa, jotta Milo malttaa tarkistaa paremmin. Uusi kiintorulla toimii erittäin hyvin. Seuraavissa treeneissä varmaankin ilmasut jälleen irtorullilla.