Koiralauma järvellä :)

Uimamaisterit yksittäisissä kuvissa. Ensin Frodo.

Milo

Hessu

Kaikki koirat ovat kovia uimaan ja nauttivat siitä suunnattomasti. Hessun kanssa pitäisi kyllä päästä vepeilemään.

Hessun maanantaitokoissa oli aiheena liikkeestä maahan meneminen sekä luoksetulo. Alkuun tehtiin taas luoksepäästävyys, mikä hyvin. Liikkeenohjaaja teki jälleen niin, että tuli vain jonkun matkaa ja kääntyi pois, kun Hessu vielä oli nätisti. Kolmannella kerralla silitti Hessua ja Hessu pysyi hievahtamatta paikoillaan.

Tämän jälkeen paikkamakuu. Kerran Hessu nousi ja otti pari askelta, mutta muuten pysyi hyvin. Tehtiin moneen kertaan erilaisilla välimatkoilla ja ajoilla. Tekee kyllä Hessulle todella hyvää treenata porukassa. Pyrki pariin otteeseen ennakoimaan istumisen, joten kun palasin Hessun luo laitoin samalla sen eteen namin, menin seisomaan sen vierelle ja hetken päästä vapautus namille. Tämä auttoikin maasa pysymiseen. Häiriönä oli myös toinen iso ryhmä samalla kentällä (yes).

Välillä tein itsenäisesti seuraamista, mikä on nyt parantunut hurjasti, kun olen treenannut uusilla opeilla. Kontakti pysyy ilman mitään apuja jo kentän päästä päähän :)

Maahanmeno on Hessulla parantunut, mutta vaikeuksia tuotti siinä kohtaa, kun minä liikun reippaasti. Treenattiin sitten niin, että pyysin Hessun noin 5 kertaa maahan, kun oltiin paikallaan ja palkkasin aina namilla, kun meni maahan. Tämän jälkeen niin, että liikuin hitaasti taaksepäin ja Hessu siis oli edessä ja käveli minua kohden. Tästä käsky maahan ja pallo palkaksi. Tämä onnistuikin ja sain ensimmäisiä kertoja Hessun hyvin maahan, vaikka itse liikuin. Tämä otetaan nyt työn alle ja siirretään vasta sitten sivulle, kun onnistuu varmasti.

Luoksetuloa tehtiin ihan kisamaisesti ja se olikin Hessulla hieno :) Tehtiin vielä lisäksi niin, että jätin Hessun istumaan ja etenin n. 20 metrin päähän. Seisoin siellä hetken ja palasin sivulle palkaamaan. Tämän jälkeen sama juttu, mutta liikkeen ohjaaja sanoin kolmisen kertaa "käsky" ja sitten palasin Hessun luo. Sitten samaan tyyliin, mutta liikkeen ohjaajan käskyjen jälkeen kutsuin luokse. Loppuun vielä vauhdikas täysillä luoksetulo ja suoraan lelulle mun taakse.

Hessua on nyt viime päivinä ruvennut kiinnostamaan hajut ja muut koirat ihan suunnattomasti. Hätien jälkeen pitää myös kuopia kuin "mahtisonni". Tämän lienee osittain aiheuttanut naapurin hemaisevan bortsuneidon juoksut. Eilen saatiin tähänkin hyvää treeniä, kun kurssilla oli mukana yksi juoksuinen narttu. Välillä kyllä saan tehdä kovastikin töitä, että Hessu kiinnostuu minusta eikä niistä ympärillä olevista hajuista.

Oli taas oikein hyvät maanantain treenit. Kiitoksia etevälle kouluttajalle (jos luet tätä :) ainakin minä olen saanut monta hyvää ahaa -elämystä.

Eilen Hessu oli mukana, kun pidin kurssia. Tehtiin ryhmän kanssa kävelylenkki ympäristössä, missä todella paljon häiriöitä. Hessu toimi myös häiriökoirana ja kyllä teki muutenkin Hessulle hyvää kävellä skeittaajien, nurmikolla jumppajien, juoksevien ryhmien, toisten koirien, autojen ja jalkapallopelaajien seassa :) Välillä Hessu kyllä paineli hihna tiukalla, mutta kyllä se sitten aina muisti ottaa kontaktia ja sai palkan ;) Ennen kurssia treenattiin Hessun kanssa hiekkakentällä hiukan paikkamakuuta, seuraamista ja sitä liikkeestä maahan menoa. Häirötreenit on nyt niitä tärkeimpiä Hessulle.

Milolla on toinen takajalka edelleen hiukan aristava (uiminen kyllä tuntui helpottavan sitä), mutta täytyy nyt kuitenkin olla vielä treenaamatta. Se satutti sen kun lähti kalliota alas valtavalla vauhdilla. Verijälkeä voisi kyllä tehdä, ja ajaa rauhallisesti. Tasasella menee jo normaalisti.