Eilen illalla treeneissä (kaatosateessa) otettiin Milolle ensin ilmasutreeniä ja sitten tottista.

Ilmasut otettiin avonaisella pellolla ja Milolla ei ollut kiintorullaa kaulassa. Ukot (molemmat miehiä) noin 20 metrin päässä.

Lähetin ensin oikealla olevalle ukolle ja Milo lähti oikein reippaasti (ukko veti rullaa maata pitkin itsensä ympäri ja antoi Milon saada rullan vasta kun oli kiertänyt ukon rullan perässä, ukko piti vähän vastaan rullasta). Milo tuli reippaasti rullan kanssa, mutta pudotti rullan reilun metrin päähän minusta. En noteerannut tätä, vaan lähetin Milon uudestaan (maalimiehellä samat jutut) ja nyt rulla tuli upeasti käteen asti ja Milo pääsi näytölle (lähti todella vauhdikkaasti). Maalimies palkkasi ensin nameilla ja lopuksi taisteluleikit. Tämä oli hyvä.

Sitten lähetin vasemmalla olevalle ukolle. Lähti taas vauhdilla (ukolla samat kiertämiskuviot) ja toi nyt rullan heti oikein reippaasti käteen asti. Näytölle lähti alkumatkasta vähän hitaammin, kun minä möhlin näyttönarun kanssa. Puolesta välistä kuitenkin jo täysiä. Samat palkat kun ekalla ukolla.

En ottanut ilmasuja enempää, kun nyt meillä on tavotteena saada rullat aina minulle käteen asti ja tämä toinen oli upea luovutus.

Sitten olikin tottiksen vuoro. Mentiin kaatosateessa tottiskentälle  ja kun meidän pari koirakko tuli, haukkui Milo sille aluksi, kunnes sain Milon huomion itseeni. Milo meni ensin paikallamakuuseen. Meni hyvin maahan, mutta nousi melkein heti. Laitoin uudelleen maahan ja jäin seisomaan viereen. Nyt pysyi kaatosateesta ja toisesta suorittavasta koirakosta huolimatta hyvin. Palkitsin aina välillä maahan namilla ja jatkettiin. Lopulta pyysin istumaan ja vapautin. Otin vielä myöhemmin toisen samanlaisen paikallamakuun eri paikassa, olin taas itse vieressä ja välillä palkkasin kun Milo oli makuulla ja tämäkin meni ihan ok. Tätä täytyy ruveta treenaamaan toisen koirakon kanssa nyt ihan tosissaan. Milohan pysyy ilman häiriötä jo tosi hyvin vaikka minä olisin 50 metrin päässä. Kaatosade ja toinen koirakko olivat kuitenkin tosi hankalat Milolle.

Kierrettiin namien voimalla toista koirakkoa ja Milo pysyi ihan hiljaa, vaikka oltiin suht. lähellä. Kerran Milo vielä haukahti, kun toinen koira lähti eteen menoon ja Milo olisi halunnut myös. Lopetti kuitenkin heti.

Toinen koirakko ei ottanut paikallamakuuta, joten tehtiin seuraamiset ym. irti ilman toista koirakkoa häiriönä. Milo piti seuraamisessa hyvin kontaktia, mutta perusasennot Milolla edelleen edittäin vinot (yritän saada naksulla suoriksi). Tehtiin myös ensimmäistä kertaa henkilöryhmä ja se ihan ok, paitsi silloin kun minä seurautin liian läheltä ihmisiä (Milo ei mahtunut) ja silloin väisti. Onneksi asiasta sanottiin minulle ja sitten saatiinkin ihan onnistunut henkilöryhmä istumisineen. Istumiset olivat jostain syystä tosi hitaita ja useammin kuin kerran jouduin ihan käskyttämään, että istui.

Vino perusasento heijastuu nyt Milolla kaikkeen, myös maahan ja seisomaankin jää vinoon. Kunnes perusasento on kunnossa otan seuraamistreenitkin suoraan vauhdista.

Treenattiin myös hyppyä matalalla esteellä, mihin oli laitettu laudat niin, että koiran oli pakko hypätä myös reilusti pituutta. Este meni oikein hyvin ja lopuksi sain Milon hyppäämään yksin esteen eteenpäin ja käskystä takaisin minun luokseni ja sitten pallo palkaksi. Tämä estetreeni oli oikein hyvä.

Lopuksi eteenmeno niin, että Milo näki kun pallo vietiin. Jouduin seurauttamaan Miloa ensin vastakkaiseen suuntaan, kun ei meinannut pysyä nahoissaan. Vapautin eteen menoon lopulta noin viiden askeleen seuraamisen jälkeen. Milo lähti kuin tykin suusta. Tässäkin Milo pitää saada kestämään vähintään se 15 askeleen seuraaminen ennen eteen lähetystä.

Torstaina mennään taas Milon kanssa tottisryhmän kanssa treenaamaan. Pakko saada häiriötä, muuten ei edistytä.