Olin ahkera ja lähdin Milon kanssa kentälle jo aamutuimaan. Treenaamaan oli tulossa myös kaksi muuta koirakkoa.

Olin kentällä ennen muita ja otin Milolle ensin 5 minuutin paikallamakuun (kävelin itse 30 metrin päähän ja olin selkä koiraan päin). Meni oikein hyvin ja palasin koiran taakse sitten sivulle ja palkkasin maahan.

Otin siinä odotellessa myös uutta suoraan sivulle perusasentoon tuloa ja se rupeaa jo sujumaan välillä ihan hienostikin :) Minulla on vielä ollut nami apuna.

Laitoin metrisen esteen vähän matalammaksi ja otin Milolla (lelulla) pariin kertaan hyppynoudon ja hyvin meni. Otin myös kerran tasamaanoudon noutokapulalla ja se meni niin hyvin, että siitä mahtavat palkat/kehut.

Sitten tulikin sakemannipoika omistajineen paikalle ja aloitettiin treenit. Laitoin Milon ensin paikallamakuuseen ja toinen koirakko teki BH:n tottisosuuden. Milo oli narun päässä ja pysyi muuten hyvin, mutta nousi kun toista koirakkoa palkattiin patukalla ihan vieressä ja kun toista kutsuttiin luoksetuloon. Milo ei kyllä lähtenyt paikaltaan, nousi vain istumaan. Kävin laittamassa takaisin maahan ja jatkettiin. Lopulta palkkasin maahan.

Sitten saapuikin kolmas koirakko ja mentiin tälle ohjaajalle molemmat koirakot ilmoittautumiseen. Ihan hyvin se Milokin oli hiljaa vaikka sakupoika oli vieressä. Ensikerralla ilmoittautumiseen vielä pienempi väli koirakoiden kesken.

Sitten sakemanni meni paikallamakuuseen ja tein Milon kanssa BH -kuviot (paitsi hlöryhmää). Milo meni yllättävän hyvin, ei vilkuillut muita, seurasi suorassa ja katsekontaktissa. Seuraamisen oli hihnassa ja muut liikkeet irti. Liikkeestä istuminen meni erittäin hyvin. Liikkeestä maahan, avustin käsimerkillä ja luoksetulo täysiä :)

BH -liikkeiden lopuksi otin vielä eteenmenon ja se oli erittäin hyvä ja vauhdikas.

Sitten otettiin kolmen koiran paikallamakuu rivissä. Sakemannin ja Milon välissä hoffinarttu. Aluksi pidin narusta kiinni, mutta loppuajan 2 minuuttia pidensin matkaa reilusti ja Milo oli paikallamakuussa vapaana. Oikein hyvin. Hoffin omistaja oli piilossa ja palaamien koirien luokse tehtiin tokomalliin.

Milo sai sitten olla hetken puussa kiinni, kun avustin muita. Lopuksi hain Milon (sehän oli ihan intona ja haki itsenäisesti kontaktia heti kun hain sen). Tehtiin sakun omistajan kanssa koirinemme pujottelua ihan läheltä ohituksia ja vaikka mitä yritettiin, mutta ei mitään tietoa räyhäämisestä. Hoffi otettiin vielä mukaan ja lähettiin kaikki kolme pienelle lenkille treenien päätteeksi. Eikä mitään ongelmia, vaikka koirat kävelivät nenät toistensa hännisä kiinni (kaikki kuitenkin kytkettyinä). Ihan mahtavaa kyllä, kun Milo käyttäytyi niin hyvin.

Iltapäivällä treenasin Frodon kanssa kotipihalla tunnistusnoutoa. Frodo pisti aluksi taas läskiksi koko homman, mutta kaksi viimeistä meni hyvin, eikä kosketusta muihin, kuin omaan kapulaan. Viimeisestä palkaksi kongo :)

Otin Frodon kanssa myös seuraamista paria askelta eri suuntiin, sekä täyskäännöksiä paikalla ym. Meni oikein hyvin.

Otin vielä jonkin verran kaukokäskytreeniä ja lopuksi maahan - istu toistoja niin, että takajalat pysyivät paikallaan (meni oikein hyvin) ja palkaksi vapautus kongolle.

Milolle tulikin sitten vielä iltasella tyttöystävä viimeiselle käynnille :) Hyvin meni taas ja nyt sitten jännätään, josko niitä ihania valkkaripentuja olisi saatu alulle.