Tänään taas aamulla reippaana tottiskentälle ja mukana vuorostaan Frodo. Mukana treenaamassa toinen koirakko. Frodo oli innokas, vaikka eilen illalla otettiin ihan kunnon hakutreenit joista selvästi väsyi.

Otin ensin normaalia seuraamista, nopeutettua, hidastettua, käännöksiä vasemmalle ja täyskäännöksiä. En ottanut mitään hurjan pitkiä pätkiä ja palkkasin aina välillä pallolla. Hiukan edisti välillä, mutta käännökset vasempaan saivat Frodon siirtymään oikealle paikalle. Piti ihan kivasti kontaktiakin. Tämän jälkeen otettiin liikkeestä seiso ja se meni oikein hyvin, palkkaus pallolla. Sitten liikkeestä maahan ja luoksetulo, tuli kovaa ja pallo minulla valmiina leuan alla ja siitä palkka. Hiukan olisi saanut Frodo tulla lähemmäksi istumaan, joten otin pari lyhyen matkan luoksetuloa ja sainkin tulemaan paremmin lähelle (palkkailin pallolla leuan alta). Jätin samalla eteenmenoesineen kentän päätyyn. Sitten jätin Frodon makaamaan ja otin vielä yhden luoksetulon pitkältä (pallo mulla valmiina leuan alla). Tuli kovaa ja kivasti eteen, palkka suoraan suuhun.

Sitten tasamaanouto kilon kapulalla.Lähti reippaasti ja kun kääntyi kapulan kanssa tulemaan takaisin näytin pallon ja laitoin sen leuan alle. Nyt tuli täydellä laukalla ihan perille ja heti, kun olin ottanut kapulan, pudotin pallon suoraan Frodolle suuhun palkaksi. Tämä meni tosi reippaasti ja upeeta kun laukkasi takaisin.

Sitten estenouto. Näytin pallon Frodolle ennen liikettä. Sitten lähetys ja kun Frodo otti kapulan suuhun, näytin sille palloa ja laoitoin leuan alle ja Frodo innostui pallosta ja teki kapula suussa ihan mahtavan hypyn esteen yli. Ilmaa jäi monta senttiä esteen ja Frodon väliin eikä tietoakaan siitä sen tavasta potkaista estettä. Hyvä, hyvä, jospa vihdoin löydettiin keino, että saan hyppäämään kapulan kanssa ilman yhtään kosketusta. A-estenoutokin meni upeasti ja reippaasti. Palkkasin myös siitä pallolla leuan alta suoraan Frodon suuhun. Frodo on ihan intona palloon ja se on hyvä, saadaan vauhtia lisää :)

Lopuksi otettiin eteenmeno sinne lelulle ja se meni ihan hyvällä vauhdilla ja suoraan. Palkaksi taisteluleikkiä ja lopuksi lihamaksahyytelöä (nam).

Päätin (ja yritän olla perumatta päätöstäni) että en ota Frodolle nyt mitään treeniä ennen kisoja. Tiedän, että se on innokkaampi, jos on hiukan taukoa ennen kisaa, mutta aikaisemmin en ole malttanut olla treenaamatta. Nyt tulisi siis noin viikko taukoa. Täytyy sitten purkaa tulevien kisojen aiheuttama paniikki Milon kouluttamiseen.  Frodolle vaan hyvää ruokaa, lenkkeilyä ja tasaista kotielämää.