Ei millään ehdi kaikkea kirjoitaa, mutta tässä pikainen päivitys. Eilen oli Hessun toinen rokotuskerta ja nähtiin rokotuksessa myös Hessun sisaruksia. Aldo oli aivan Hessun näköinen, hiukan pidempikarvainen vain. Myy -sisko on täpäkkä tyttö ja edelleen kovasti Hessun näköinen (nämä kolme ovat minusta paljon Ossi -isän näköisiä). Noki oli minusta kasvanut kovasti  :) Sisarukset ovat kyllä kovasti saman painoisiakin, Hessu painoi eilen 10,50. Seuraava rokotus sitten vuoden ikäisenä.

Hessu on myös päässyt leikkimään naapuriin muuttaneen Daisy -bordercollien kanssa ja toisen kylällä asuvan Suri -bordercollien kanssa. Toisella kerralla mukana oli myös Surin pentu Wia. Vauhdikasta menoa riitti, tässä pari kuvaakin:

Treeneissä on myös käyty ja viime maanantaina oli jälleen Hessun pentukoulu. Samoja juttuja treenailtiin, kun aikaisemminkin, mutta tehtiin ensimmäistä kertaa myös luoksetuloja pitkältä matkalta. Kouluttaja piti Hessusta kiinni ja minä juoksin toiseen suuntaan ja sitten, kun sanoin "tänne" päästettiin Hessu irti ja se tulikin tuhatta ja sataa :)

Tiistaina oli taas hallitreeneissä kaikki koirat. Milon kanssa tehtiin taas AVO -liikkeet läpi ja myös leikittiin. Tokokoekin lähenee... Ollaan myös joka ruokailun yhteydessä tehty Milon kanssa kaukoja joko yhtä vaihtoa tai paljon enemmän ja kaukot meneekin nyt loistavasti. Ei ole takajalat liikkuneet milliäkään ;)

Frodo pääsi tekemään 4 x pujottelut. Tehtiin myös yhdellä laudalla hyppynoutoa kevyellä kapulalla. Kaukokäskyt olivat myös hyvät ja luoksetulo. Hiukan myös seuraamista ja perusasentoa. Frodon kanssa keskityttiin kyllä leikkimiseen :9

Hessu pääsi myös tekemään katsekontaktitreeniä ja perusasentoa. Vähän seuraamistakin. Sitten luoksetuloa niin, että jätän sen istumaan ja etenen parin askeleen päähän ja siitä "tänne" käskyllä luoksetulo. Lopuksi Hessu pääsi leikkimään ensin Ticon ja sitten Eetun kanssa. Oli kyllä tosi väsynyt koira kotona.

Ratsastamassa olen käynyt ahkerasti ja viime sunnuntaina siirrytiin taas ulkokentälle (jee). Hepat olivat vähän pörheenä ja Purrissakin riitti virtaa ihan kiitettävästi :) Varattiin heinäkuulle yhdelle viikonlopulle 1,5 tunnit kummallekin päivälle sekä videokuvaus että analysointi. Kääk ;) Keskitytään siis oikeaan istuntaan.

Milo on ollut mukana kouluprojektissa, kun sillä on ollut kammo kynsienleikkuun suhteen. Tarkoituksena on, että pystyn leikkaamaan sen kynnet, ilman pitämättä koirasta kiinni ja että se on ihan rauhallisella mielellä ja suorastaan tykkää kynsisaksista ja leikkaamsiesta. Aika pitkälle ollaan jo päästy, tässä yksi kuva: