Tänään aamuhämärissä suuntasimme Hessun kanssa Espooseen tokokokeeseen. Tuomarina Timo Pussinen. Koepaikalle saavuttaessa vettä tuli kaatamalla...mutta sade onneksi lakkasi juuri ennen paikkamakuun alkamista. Kentällä oli pari isoa lätäkköä, mutta ainakin ALO-luokan liikkeet oli hienosti suunniteltu niin, että kenenkään ei tarvinnut kahlata lätäköissä. Tässäpä sitten pistesaalis ja kootut selitykset:

1. Luoksepäästävyys = 10, hienosti Hessu pysyi vaikka häntä vispasi täysillä ja olisi ollut niin kiva loikata tuomarin syliin, hyvä Hebe :)

2. Paikalla makaaminen = 10, olen kyllä erttäin onnellinen tämän liikkeen onnistumisesta :) Niin paljon ollaan tätä treenattukin ja välillä vaivuttu epätoivoon...! Hessu siis pysyi hienosti, vaikka viereinen koira lähti puolessa välissä ja yksi paikkamakuun koirista haukkui lähes koko paikkamakuun. Hessu laski pään maahan useaan otteeseen ja makasi välillä pitkäänkin pää maassa rentoutuneena.

3. Seuraaminen kytkettynä = 8, tuomari sanoi, että alku oli aivan loistavaa. Sitten yhdessä kohdassa kontakti hävisi ja seuraamispaikka hiukan kärsi, kun Hebe näki jotain mielenkiinoista katsomossa. Tämän jälkeen oli kyllä taas ihan ok seuraamista.

4. Seuraaminen taluttimetta = 7,5, tuomari kertoi, että aina perusasennossa juuri ennen seuraamiseen lähtöä painan vasemman käden reittä vasten hetkeksi. Kun pääsen liikkeelle, heiluvat kädet kuitenkin normaalisti. Tästä tietysti meni pisteitä jokaisen pysähtymisen  jälkeen. Hebe taisi kyllä seurata ihan kivasti. Nyt täytyy pyytää joku videoimaan meidän seuraamista.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä = 10, voi että me ollaan saatu tämä Heben kanssa hyväksi. Kerrankin nopea maahanmeno :)

6. Luoksetulo = 9, tuomari sanoi että muuten ihan hurjan hyvä, mutta koira koskee nenällä mun käteen kun on tullut perusasentoon. Hebe tosiaan lipaisi mua kädestä. Se tekee näin aina, jos ei näe mun kasvoja, ikäänkuin kertoo, että tässä ollaan. Tätä täytyy koittaa saada jotenkin pois, tai toisaalta se saattaa jäädä AVO -luokassa itsestäänkin pois, kun luoksetuloon tulee se pysähdys eikä matka tällöin ole enään niin pitkä lopussa.

7. Seisomisen seuraamisen yhteydessä = 9, mä olin tässäkin tehnyt sen käsijutun .

8. Estehyppy = 8,5, itse en huomannut mistä pisteitä meni, mutta katsomosta kertoivat, että Hessu oli hiukan steputellut esteen takana ennenkuin oli jäänyt seisomaan (seisoi kyllä täysin paikallaan).

9. Kokonaisvaikutus = 10, tätä kyllä arvostan suuresti, vaikka on vain 1 kertoimen osasuoritus. Kyseessä oli erittäin tarkka ja tiukkakin tuomari. Meidän meno oli iloisen näköistä ja koira osasi hyvin, minä sain ohjeita juuri tähän käsijuttuun.

Yhteensä 178 pistettä ja aloluokan 3. sija :)

Hessun treenikaveri Salsa sai samoissa kokeissa ykköstuloksen ja  koulutustunnuksen TK1, hurjasti onnea!!

Kuvassa ALO-luokan sijoittuneet. Aivan loistava valkoinenpaimenkoira ohjaajineen voitti :)