Hepsu-normal.jpg

Kuvassa Hessu odottelee Maria hieromaan. Mari kävikin viime sunnuntaina reilun tunnin Hessua läpi ja yksi tosi paha jumi löytyi toisesta etujalasta, ranteesta (Hessu kompastui edellisenä päivänä juurikin etujalkoihinsa, juoksi kuoppaan ja meni nenälleen, eli ilmeisesti tälli oli tullut siinä). Heben olo helpottui selvästi, kun ranne saatiin kuntoon. Muuten Hessu oli Marin mielessä hyvässä kunnossa, ainoastaan "maitohappojumeja" löytyi, kun on nyt päässyt taas rallittamaan täysillä.

Eilen oli Ninan vikat treenit ja me keskityttiin seuraamiseen ja kaukoihin. Seuraamiseen saatiinkin hyviä ohjeita, miten saadaan Hessuhöyrypäätä hiukan keskittymään ja rauhoittumaan. Namipalkka (mielellään pieninä murusina) maahan esim. seuraamisen jälkeen. Hebe perusasennossa ja vasta kun on pitkään rauhassa istunut ja pitänyt katsekontaktia, niin vapautus murusia syömään. Liikkeelle lähtiessä samaa treeniä. Hessu sivulle, namimurujen heitto maahan, sitten käsky "seuraa" eikä Hessu saa nytkähtää tai siirtää tassuaan tms. vaan pitää olla hievahtamatta ja hetken päästä vapautus nameille. Sama juttu myös niin, että ei tulekaan vapautusta vaan lähden liikkeelle (sanomatta uudelleen seuraa). Eilen saatiin Hessu hyvin keskittymään eikä hötkyillyt sivulla yhtään :)

Kaukoissa maasta seiso maahan meni hyvin, myös istu seiso hyvin ja saatiinkin hyvä neuvo seiso istu siirtymiseen, eli annan vain suullisen käskyn (käsien heiluttelu tekee Hessun levottomammaksi eikä se sitten malta kuunnella mitä sanon) "istu" ja samalla astun toisella jalalla askeleen Hessua kohden ja sitten jalka takaisin viereen. Hessu meni tosi hienosti, tehtiin vielä ilta- ja aamuruualla kotona. Ninan mielestä oltiin nyt päästy hyvin kaukoissa eteenpäin ja maltillisesti välimatkaa vasta sitten, kun vaihdot menevät 90% oikein siinä lähellä ja askelkin on häivytetty.

Loppuun vielä luoksetulo sivupalkalla ja mun lähelle pysäytys. Nina antoi kaikenlaisia häiriökäskyjä ja Hebe oli hiukan reagoinut ensimmäiseen Ninan käskyyn, mutta muuten hienosti ilman reagointia.

Ai niin ihan alkuun tehtiin käskytettynä myös liikkeestä istuminen ja istuminen oli tosi hyvä ja täpäkkä, seuraamisessa Hebe edisti.

Kotona ollaan myös treenattu ruutua, liikkeestä istumista, tunnaria, metallinoutoa sekä luoksetuloa. Täytyy muistaa ottaa taas välillä hyppynoutoakin edes vanhalla kotiesteellä. Tunnarissa palattiin taas enempi piilotettuun "omaan" ja myös muiden kapuloiden lähellä osaksi piilotettuun "omaan". Menikin ihan hyvin, nyt vähitellen taas vaikeutetaan, Hessulle tuntuu olevan vaikeimpia rivissä olevat kapulat, ympyrästä malttaa haistella omaa tarkemmin.

Kohta alkaa hallitokot, joten ainakin kerran viikossa treenaillaan läpi talven.