Alkuun kuva-arvoitus, mikä tämä on?

Vastaus: maalimiehen näkymä roskiksesta, kansi raollaan

Elikä eilen oltiin Milon kanssa hakutreeneissä. Koirakoita oli kuusi ja Milo radalle viimeisenä. Ukoilla irtorullat.

Ensimmäinen lähetys oikealle, jäi kovin matalaksi (ei noussut kallion päälle), joten kutsuin pois. Seuraavalla lähetyksellä lähtikin hyvin suoraan ja jyrkän kallion päälle ja hävisi näkyvistä. Luulin, että nostaisi etukulman ukon, mutta tulikin rullan kanssa radan keskivaiheilta. Elikä Milo olikin edennyt meidän näkemättä ja nosti kalliohalkeamaan rakennetusta risumajapiilosta ukon. Rulla tuli hyvin minulle ja Milo lähti myös näytölle vauhdikkaasti. Annoin Milon painella narun kanssa vapaasti. Tuuli tuli juuri tältä suunnalta, eli siksi oli varmasti niin helposti tämän ukon hajulla.

Otettiin sitten uusintalähetys kohden etupiiloa, mutta nyt Milo teki samanlaisen laatikon ja kävi moikkaamassa ratamerkkien kerääjää radan loppupäässä. Kutsuin pois. Vielä uusi lähetys ja nyt lähti hienosti ja malttoi vihdoinkin korkean kallion jälkeen laskeutua toiselle puolelle ja sieltä löytyikin ukko etukulmasta. Rulla hienosti minulle ja sitten vauhdilla näytölle.

Seuraava lähetys vasemmalle ja Milo teki aivan loistavan tyhjän, tarkistaen hienosti etukulman. Uusi lähetys siitä, mistä Milo palasi keskilinjalle ja nyt pääsikin heti hajulle ja paineli roskikselle, missä oli ukko.  Rulla tuli taas vauhdikkaasti mulle ja sitten taas narun kanssa vauhdilla näytölle.

Ihana oli hakuilla, kun ei ollut niin mielettömän kuuma! Milo jaksoi hyvin ja vauhti pysyi hyvänä. Milo ei myöskään hämääntynyt alueella kävelevästä ihmisestä, vaan palasi käskystä mun luokse ja jatkoi hommia. Näitäkin on hyvä joskus harjoitella, sillä useammin kuin kerran on kisoissa ollut hakualueella tai esineruudussa marjastaja tai sienestäjä.

Nyt hyödynnetään tätä ei niin kuumaa säätä ja tänään suunnataan vuorostaan tokotreeneihin. Saattaa olla, että otan Frodonkin mukaan ja tekemään pientä treeniä. Perjantaina taas ratsastamaan :)