Eilen tein Hessun jäljen iltasella klo 18:20 ja tänään ennen kahdeksaa käytiin se jäljestämässä. Jälki oli kisamittainen kaksinen kulmineen ja makuupaikkoineen. Illalla hiukan satoi, varmaan myös yöllä.

Alku oli hyvä ja Hessu lähti rauhallisesti mutta varmasti eteenpäin. Juuri ennen polun ylitystä Hessun liina sotkeutui risuihin ja Hessu liinaan. Irrottelin liinan ja näytin ennen polkua jäljen uudelleen. Polun ylitys meni hienosti ja todella tarkaa työtä ensimmäiseen kulmaan asti. Kulmassa olevaa makuupaikkaa Hessu haisteli todella tarkaan ja jopa kuopaisi etutassulla. Tämän jälkeen Hessu lähti makuupaikasta suoraan eteenpäin noin 6 metriä ja teki ensin kaaren vasempaan sitten oikeaan (mistä löytyikin jälki). Lähdettiin taas hienosti eteenpäin. Osa jäljestä meni kallion yli ja siinä kohtaa Hessu teki erittäin tarkkaa  työtä nenä tiiviisti maassa. Hienosti tehtiin minun vahingossa jälkeä tehtäessä tekemä mutkakin, kun liukastuin kalliolta :)

Seuraavassa kulmassa olevan makuupaikan Hessu taas haisteli hienosti ja tarkkaan. Lähti tästäkin kulmasta suoraan, mutta lähes samantien kaarsi oikealle, minne jälki jatkui. Juuri ennen loppupaikkaa Hessu ajautui oikealle ja sai selvästi ilmavainun hirven jalasta. Palautin sen kuitenkin jäljelle siihen kohtaan, mistä ajautui oikealle (vaikka olisihan se saanut ilmavainullakin mennä). Jälkeä kyllä meni tosi hienosti ja tiiviisti loppumatkan ja löysi hirven jala. Jalan otti innoissaan suuhun ja kantoi vähän matkaa mua kohden.

Ihan hyvin siis meni. Itse minun täytyy muistaa pitää se tarvittava välimatka (ja siis pysähtyä kun koirakin pyshätyy tai muuten ajauduen liian lähelle). Hessu saisi minun mielestäni pitää nenän tiiviimmin maassa. Aina kun se harhautuu vähänkin jäljeltä se nostaa nenän ylös ja etsii jäljen uudelleen ilmavainun avulla. Yllättäen hyvin tällä kerralla tutki makuupaikat :)

Tässä vielä kuvakimara kaikista koirulaisista eilen:

Lempipuuhassaan Hessu

L

Suolla möyrimässä Frodo

Milon kanssa kävelyllä

Huomenna olisi Milon lääkäri, toivottavasti saadaan tikit pois ja jalka on parantunut kuten pitääkin.