Eilen minä ja Hessu sekä myös toinen koirakko oltiin pentukurssin "häiriökoirina". Siinä samalla sitten vähän treenailtiinkin.

Alkuun agiputkeen lähetys ja stoppi treeniä, kun tulee putkesta. Oikein hyvin, Hessu osaa jo aika täpäkän stopin :) Taidan kuitenkin yhdistää sen siihen luoksetuloon vasta, kun on kisattu tokon alo -luokka. Hessu sai putken lisäksi tehdä agin A-ta ja puomia :) Paikkamakuuta tehtiin eri aikoja ja eri paikoissa. Ne meni ok. Alo-hyppy sujui hienosti ja Hessu osaa hyvin jäädä paikoilleen seisomaan hypyn jälkeen. Kertaalleen tein kisamaisesti (hyvä) ja muuten palkkasin kun olin hetken seissyt Hessun vieressä ja Hessukin vielä seisoi. Liikkeestä seisomiset ja maahan menemiset hienosti (ihan yllätyin, että osasi niin nyvin). Seuraamiset myös oikein hyvin, ei pomppinut edes juoksun yhteydessä. Pitkältä matkalta luoksetulo myös hieno. Luoksepäästävyyttä pitäisi nyt muistaa treenata säännöllisesti, sillä se tuntuu muuten unohtuvan ja Hessu nousee seisomaan "tuomarin" lähestyessä helposti.

Tässä tämän hetken tilannetta:

- luoksepäästävyys ( tätä pidettävä säännöllisesti yllä, jotta osaa pysyä istumassa eikä lähde tuomaria vastaan)

- paikkamakuu (ok, matkaa ja aikaa on nyt pidennetty, vielä hiukan treeniä ylipitkällä ajalla ja matkalla)

- seuraaminen hihnassa ja ilman (ok, täyskäännöstä vasemmalle treenattava ja tarkkailtava kontaktin pysymistä myös pitemmillä matkoilla)

- liikkeestä maahan (ok, tällä hetkellä, treenattava erikseen maahan menoja)

- liikkeestä seisominen (ok, tällä hetkellä, treenattava erikseen seisomista)

- hyppy (ok, treenattava ilman perusasentoa, jotta ei ennakoi)