Viimeistä päivää viedään...vielä kuitenkin yksi treenipäivitys.

Hessun kanssa eilen treenattiin pihapuun ympäri "kierrä" liikettä (sitä mitä kaarihalleilla aloiteltiin tuolin ympäri). Hessuhan menee jo hienosti ja aika lujaakin, pyrin heittämään palkan tosi pitkälle, että tulee kunnon vauhdilla sielät kierrosta. Pari kertaa vielä nameilla treenataan, niin, että Hessu varmasti ymmärtää sen "kierrä" -sanan merkityksen ja sitten otetaan palkaksi narupallo, jolloin vauhti varmasti vieläkin kasvaa. Sitten lisätään vähitellen välimatkaa (toki vaihdellaan tässä matkan varrella niitä kierrettäviä asioitakin). Tavoitteena on, että otetaan toiseen päähän uusi kierto, eli että pystyn lähettämään Hessun esim. hallin vasempaan päähän kiertämään jonkin esineen ja täysillä sieltä oikeaan päähän kiertämään toisen esineen. Narupallo tulee palkaksi sitten milloin missäkin jne. 

Kun tämä "kierrä" liike sujuu hyvin, otan sen avuksi moneen treenattavaan liikkeeseen ja uskon siitä olevan apuakin. Ainakin Hebellä on tosi hauskaa sitä harjoitella :)

Täällä ei ole vielä onneksi raketit paukkuneet yhtään (meillä kissat pelkäävät raketteja aika paljonkin), joten kissat laitetaan jo ajoissa illalla saunaosastolle, missä on vain yksi pieni ikkuna. Sinne vielä valot päälle, niin on ehkä turvallisin paikka. Kissoilla onkin ollut tänään jännä aamu, sillä äsken olhuoneesta juoksi ensin kohti keittiötä HIIRI perässään kaksi vaanivaa kissaa....kääk! Kissat on nyt teljetty yhteen huoneeseen ja yritetään saada hiiri loukkuun. Meillä ei ole hiiriä näkynyt vuosikausiin, mistä lie tuo tupsahtanut. 

Koirien kanssa tehtiin jo aamutuimaan pitempi remmilenkki, sillä jo kohtapuoliin saapuu Hessulle hieroja :) Katsotaan josko Frodoakin on tarve hieroa. Vielä on viikko lomaa päivätöistä :) Koiriin liittyviä hommia olen tehnyt hiukan tässä loman aikanakin. Hessu pitäisi pestä ja kammata läpi...sitä olen vaan siirtänyt ja siirtänyt, mutta ennen töihin menoa se on tehtävä (mä myönnän olevani huono näissä turkkijutuissa, vaikka on aikaisemmin ollut kaksi pitkäkarvaista kiinanharjakoiraa, joidenka turkit hoidin tunnollisesti). Hessulla ongelmakohta on korvien taustat ja peräpää ja karvaahan riittää enempi kuin tarpeeksi. No muistan kyllä kasvattajalle sanoneeni, että haluan sellaisen pennun joka ei sitten palele, kun ollaan paljon ulkona...ei palele ei ;) Onneksi pahemmat takut perkasin jo pari päivää sitten, loput sitten pesun jälkeen.