Tallasin heti aamutuimaan suhteellisen vaikeaan maaston (kotipihan reunaan) ison esineruudun. Kolme esinettä molemmille (samat esineet ja samoissa paikoissa). Oikealla takakulmassa tiheän kuusen alla piilossa lasten pieni nahkahanska. Takana keskellä vanhan kaatuneen puun alle työnnettynä nahkainen lompakko. Vasemmassa reunassa noin 30 metrissä pieni villatumppu risukossa.

Frodo aloitti. Toi ensin vauhdilla takaata nahkalompakon. Tullessaan hidasti ja nenä nousi ylös villatumpun kohdalla, mutta huusin "hyvä" ja jatkoi sitten täysillä mun luokse. Seuraavaksi tulikin sitten se villatumppu. Viimeinen oli vaikea. Frodo etsi ja etsi ja etsi ja LOPULTA löytyi sieltä takaata se pikku hanska. Valtavat kehut ja leikkiä kongon kanssa. Vietiin Frodon kanssa kongoa heitellen Milolle samat esineet paikoilleen.

Milo olikin jo kerännyt kiitettävän määrän "intoa" kun oli ulkotarhasta nähnyt Frodon treenit. Aivan upeasti Milo kuitenkin seurasi irti sivulla esineruudun reunaan. Ainoastaan pari kertaa jouduin matkalla pysähtymään, kun edisti ja korjasi heti sivulle. Milo lähti vauhdilla ja lähin esine (villatumppu) löytyikin heti. Palkaksi namia. Toinen esine olikin jo hiukan vaikeampi, mutta melko nopeasti myös nakalompakko löytyi. Viimeinen pikkuhanska oli myös Milolle vaikea ja Milo teki useammankin piston, kunnes loppujen lopuksi hanska löytyi ja palkaksi leikkiä kongon kanssa :))

Kumpikaan ei pudottanut yhtään esinettä maahan, mikä oli aivan upeeta. Milo kyllä hiukan jäysti ensimmäistä esinettä kiihdyksissään, mutta kaksi vikaa oli ok.

Hyvin huomaa koirissa työskentelyeron. Frodo lähtee etsimään ja etsii niin kauan kunnes esine löytyy ja tulee sitten minun luokseni (ellen siis huuda sitä pois). Milo taas painaa täysillä valtavia etsintäkaaria ja kaari päättyy aina minun luokseni ja Milo tulee sivulle odottmaan että lähetän uudelleen, joko uudesta kohdasta tai samasta. Frodo on siis paljon itsenäisempi ja Milo taas hakee ohjausta. Voi tietty vaikuttaa myös koiran ikä ja treenikokemus.

Tyytyväinen olin molempiin (huomioon ottaen kuinka vähän on esineitä otettu). Frodo olisi selvinnyt loistavasti avoimesta luokasta ja niin myös Milo. Vikan esineen kohdalla olisi tainnut molemmilta loppua aika. Täytyy nyt vaan minun ryhdistäytyä ja ottaa enempi esineruututreeniä. Seuraavaksi voisi ottaa vaan yhden esineen molemmille.